"Boogie", succes la Karlovy Vary

Facebook Twitter Comenteaza


Pelicula "Boogie", in regia lui Radu Muntean, a fost foarte bine primita de public la Festivalul de film de la Karlovy Vary (Cehia), al doilea festival de clasa A la care a fost invitat anul acesta, dupa Cannes - Quinzaine des Realisateurs, unde a avut premiera mondiala.

Filmul a rulat in cadrul competitiei "La Est de Vest" si a fost reprezentat de Radu Muntean, impreuna cu Vlad Muntean si scenaristul Alex Baciu.

Lungmetrajul a rulat cu salile pline in 6 si 7 iulie, iar spectatorii au ramas mult timp dupa finalul proiectiei pentru a sta de vorba cu realizatorii, fie in cadrul sesiunilor de discutii organizate de festival, fie ca ii asteptau pe cei trei la iesirea din sala.
Inainte de incheierea dialogului cu publicul, Vlad Muntean, fiul lui Radu Muntean, care il interpreteaza pe Adrian Ciocazanu, copilul in varsta de 4 ani al familiei Ciocazanu, a vrut si el sa puna o intrebare celor din sala. A luat microfonul si i-a intrebat clar si direct pe cei din sala: "A fost frumos filmul?"
   
Cronicile de presa din zilele urmatoare au sustinut pelicula. Ronald Bergan, istoric de film si critic al publicatiei britanice The Guardian, scria in Festival Report: "Radu Muntean, regizorul excelentului "Hartia va fi albastra", aduce inca o contributie impresionanta "Noului Val Romanesc", cu acest studiu ironic si realist despre trei personaje, trei barbati de 30 si ceva de ani, ale caror sperante de dupa Revolutia din 1989 nu s-au implinit.
Intr-un fel, reflecta tipul de autozeflemea si de autoexaminare sumbra prin care Romania si filmele romanesti par sa treaca. In inima filmului exista o scena tour-de-force, o cearta conjugala, dureros de familiara multora dintre noi."

De mult succes s-a bucurat si afisul filmului, pe care spectatorii, in special cinefilele, il dezlipeau de pe panourile pe care era expus langa posterele altor filme din festival.

Sectiunea " La Est de Vest " include 15 dintre cele mai bune productii recente din Europa Centrala.
Cea de-a 43-a editie a festivalului, care se va incheia in 12 iuie, a fost deschisa vineri de Robert De Niro, care a primit Globul de Cristal pentru intreaga activitate.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod