"Boogie" in cinematografele romanesti, de saptamana viitoare

Facebook Twitter gplus Comenteaza


Dupa ce a fost prezentat la Cannes, la Karlovy Vary, in alte festivaluri internationale si a fost selectat pentru nominalizarile de anul acesta ale Academiei Europene de Film, "Boogie", cel mai recent lungmetraj al lui Radu Muntean, va rula in cinematografele din Romania din 19 septembrie 2008.

Cu Dragos Bucur ("Furia", "Hartia va fi albastra", "Marfa si banii", "Visul lui Liviu") si Anamaria Marinca ("4 luni, 3 saptamani, 2 zile" si "Sex Traffic") in rolurile principale, alaturi de Mimi Branescu, Adrian Vancica si Vlad Muntean, "Boogie" va fi lansat simultan in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi.

"Boogie e un 'teenage movie' cu un casting 'gresit': rolul adolescentilor e jucat de barbati de treizeci si ceva de ani", spune Radu Muntean.    

Plecat cu sotia, Smaranda (interpretata de Anamaria Marinca) si Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de patru ani, la mare in minivacanta legala de 1 mai, Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur), caruia colegii de liceu ii spuneau Boogie, se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Branescu) si Iordache (Adrian Vancica), la data si locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete.


E o intalnire cu vremurile bune, atunci cand viata era frumoasa si fara responsabilitati. Acum, insa, lucrurile s-au schimbat, diferentele dintre ei s-au marit, iar prietenia nu mai poate fi o relatie care se bazeaza doar pe gusturi comune la femei, bautura si echipe de fotbal.

"Incercarea celor trei de a-si recupera tineretea intr-o noapte se aseamana intr-un fel cu cea a unei vechi trupe de rock care, desi s-a desfiintat, se reuneste dupa ani pentru un ultim concert.
Si desi concertul are ceva din farmecul de altadata, oamenii nu se mai simt pe scena ca inainte, tobarul nu mai tine ritmul, iar solistul a chelit si isi pierde vocea dupa a doua piesa", declara Muntean.

"Boogie" a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs si a fost invitat sa participe pana acum in peste 15 festivaluri. A fost prezent la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf.
Gheorghe) - "Premiul pentru cea mai buna regie", Sarajevo (Bosnia si Hetzegovina), Melbourne (Australia), Motovun (Croatia), iar in viitorul apropiat la Varsovia (Polonia), Namur (Belgia), Stockholm (Suedia), Zurich (Elvetia) etc.

"Impecabil. Cinematograful romanesc va continua sa ne surprinda si anul acesta", scria publicatia franceza L'Humanite in mai. "Radu Muntean, regizorul excelentului 'Hartia va fi albastra', aduce inca o contributie impresionanta 'Noului Val Romanesc', cu acest studiu ironic si realist despre trei personaje, trei barbati de 30 si ceva de ani, ale caror sperante de dupa Revolutia din 1989 nu s-au implinit", scria Ronald Bergan, istoric de film si critic al publicatiei britanice The Guardian, in publicatia oficiala a festivalului de la Karlovy Vary.
"In inima filmului exista o scena tour-de-force, o cearta conjugala, dureros de familiara multora dintre noi," adauga el.
    
In prima saptamana pe marile ecrane, intre 19-25 septembrie 2008, "Boogie" va rula in Bucuresti la Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Studio; in Cluj, la Cinema Victoria, in Timisoara si Iasi, la cinematografele Multiplex Cinema City Iulius Mall. Spectacolul de gala din Bucuresti va avea loc joi, 18 septembrie 2008.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod