Boala care provoacă explozia inimii

Boala Chagas, denumită de către experţi "noua SIDA a Americilor", poate duce la explozia inimii. Ea este produsă de insectele care se hrănesc cu sânge.

Boala Chagas, denumită de către experţi "noua SIDA a Americilor", poate duce la explozia inimii. Ea este produsă de insectele care se hrănesc cu sânge.

Maladia este asemănătoare cu SIDA întrucât este greu de detectat şi pot dura ani până ca simptomele să îşi facă apariţia, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Bolivia, Mexic, Columbia şi America Centrală.

Conform ziarului New York Times, în jur de 30.000 de persoane din Statele Unite suferă de "noua SIDA a Americilor".

Boala, care nu exista înainte decât în America Latina, s-a răspândit în SUA, favorizată de turism şi de imigraţie.

Descoperită devreme, boala este vindecată cu un tratament de trei luni, dar de cele mai multe ori, din cauza perioadei de incubare şi a costurilor medicamentelor, ea nu este tratată.

Chagas este transmisă de insectele din specia Triatome, care introduc un parazit numit Trypanosoma cruzi în sângele persoanei muşcate.
Ea se răspândeşte foarte uşor prin transfuziile de sânge sau, mai rar întâlnit, de la mamă la copil.

Boala are două faze, una acută şi alta severă. Simptomele precum constipaţia, durerile abdominale şi problemele digestive apar în faza severă. Parazitul poate ajunge în cele din urmă la inimă, unde trăieşte şi se multiplică.  

"Noua SIDA a Americilor" a fost descoperită în 1909 de Carlos Ribeiro Justiniano Chagas. Una dintre victimele celebre ale bolii ar fi fost, conform cercetătorilor de la Universitatea din Maryland, Charles Darwin, care ar fi contractat-o în anii '20

Se presupune că aceasta ar fi fost cauza morţii sale, în 1947, informează ziarul britanic citat de Mediafax.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod