Bizar: Morcovii ar putea fi periculoşi pentru sănătate

Un studiu recent sugerează că prea mult dintr-un lucru bun ar putea să fie dăunător sănătăţii.
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio susţin că au descoperit o potenţial periculoasă “parte întunecată” a pigmenţilor ce se află în morcovi, scrie The Huffington Post, citat de agenţia Mediafax.

Ei au ajuns la concluzia că în situaţia în care organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se găseşte în principal în morcovi, ar putea împiedica vitamina A să se absoarbă în corp.

Vitamina A este esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor, oaselor şi pielii, precum şi pentru sistemul imunitar şi metabolism.
Dacă absorbţia vitaminei A este blocată, acest lucru ar putea conduce la o serie de boli.

Un pericol ar putea fi un risc sporit de cancer pulmonar. Potrivit unui studiu, persoanele care consumă betacaroten sunt mai predispuse la această maladie decât cele care nu consumă alimente cu acest pigment.

Cu toate acestea, cercetătorii nu recomandă oamenilor să nu mai consume produse cu cantităţi mari de betacaroten, deoarece sunt necesare studii suplimentare în acest sens, relatează Huffington Post.

Principalele surse de caroten se găsesc în fructele şi legumele de culoare portocalie (caise, piersici, mango, morcovi, roşii, ardei) sau în cele de culoare verde (spanac).
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
3 Mai 2012
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dia_Scumpik pe 8 Mai 2012, 09:58
    se poate

    se poate sa se gaseasca ceva in alimentele portocalii

    1
    0

  • alexandra pe 4 Mai 2012, 11:21
    tampenii

    numai idiotenii citim despre alimentatie de la o vreme. Totul e de fapt cancerigen acum. Nu cred ca daca mananc o data la nu stiu cat timp, in mancare, putin morcov sau alte alimente portocalii, m-as expune vreunui risc. N-am vazut iepuri cu cancer pana acum. Articolul o fi destinat celor care consuma zi lumina cate-un kil de morcovi si unul de mango?

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod