"Biserica de Gheata", la Balea Lac

5 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Dupa ce, in urma cu aproximativ doua saptamani, Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost deschis pentru vizitare, firma ce implementeaza proiectul de marketing turistic "Ice Hotel 2009" a finalizat un nou obiectiv inclus in proiect - "Biserica de Gheata" ("Ice Church").

Astfel, incepand cu ziua de Boboteaza, cei ce vor urca la Balea Lac vor putea vizita ineditul lacas de cult.

Deschiderea "Bisericii de Gheata" este precedata de mai multe slujbe de sfintire, ce vor fi oficiate de preoti si alti reprezentanti ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericii Greco-Catolice si ai Bisericii Evanglelice Protestante.
Serviciile religioase de sfintire vor fi oficiate pe rand, incepand cu ora amiezii, fiecare cult avand rezervata o anumita ora.

Reprezentantii bisericii Ortodoxe vor participa, ulterior, la o rugaciune ecumenica, unde sunt asteptati sute de credinciosi.

"Biserica de Gheata" de la Balea Lac a fost ridicata in imediata apropiere a "Ice Hotel" si pastreaza, in linii mari, forma obiectivelor similare, construite anii trecuti. In plus, Biserica are ca model un vechi lacas de cult din localitatea Malâncrav (judetul Sibiu) si este dispune de mobilier si icoane (basoreliefuri) din gheata si zapada.


Biserica este deschisa pentru vizitare gratuit, oricarui doritor, indiferent de orientarea religioasa.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod