"Bijuterii de familie": expozitia copiilor si parintilor

Facebook Twitter Comenteaza


Duminica, 1 Iunie, la ora 12:00, la Muzeul National de Arta al Romaniei are loc vernisajul expozitiei "Bijuterii de familie", organizata cu prilejul incheierii ciclului de programe educative ce au avut loc in expozitia de bijuterii si microsculpturi "Tribut Magnificentei", de la Muzeul "Ilias Lalaounis" din Atena.

Tema programelor pentru familii din lunile aprilie-mai din cadrul expozitiei de bijuterii grecesti "Tribut Magnificentei" s-a intitulat "La brat cu bijuteriile Lalaounis".
Cu acest prilej, copiii si parintii au aflat despre tehnicile realizarii bijuteriilor, despre evolutia acestora in timp, iar in atelierul de creatie au putut sa creeze ei insisi, ca niste veritabili bijutieri, accesorii si podoabe.

Bijuterii de familie cuprinde o selectie a acestor podoabe pret-a-porter, o parte dintre ele fiind inspirate de microsculpturile lui Ilias Lalaounis si de biosimbolurile folosite de bijutierul grec. Animale, plante, insecte sau chiar chipuri umane sunt formele surprinzatoare pe care le iau creatiile din expunere.

Micilor participanti li se vor inmana la vernisaj diplome "de maiestrie", expozitia ramanand deschisa publicului pana duminica, 6 iulie, ca si expozitia "Tribut Magnificentei".

Tot pe 1 iunie, Muzeul National de Arta al Romaniei ofera tuturor copiilor posibilitatea de a vizita gratuit galeriile permanente ale muzeului si expozitiile temporare.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod