"Bar de zi", la Seara de film de la ICR

28 Octombrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza


La sfarsitul acestei luni, bucurestenii cinefili sunt invitati la Institutul Cultural Roman sa-i cunoasca pe clientii ultimului bar de zi din Sibiu ramas in proprietatea statului.

Joi, 30 octombrie 2008, de la ora 19.00, la Seara de film de la ICR (Aleea Alexandru nr. 38), regizoarea Corina Radu exploreaza, in documentarul "Bar de zi si alte povestiri", istoriile unor oameni obisnuiti, ale unor locuri comune, ale unor zile ca oricare altele.

In spatele unei aparente banalitati, sunt descoperite povesti de viata dramatice, neasteptate, destine implinite, idealuri uitate.
Personajele, alese la intamplare din bar si urmarite pana in spatiile lor private, dovedesc o sensibilitate si o forta suprinzatoare si impresioneaza prin reflectii insolite.

Filmul i-a adus autoarei "Premiul pentru cel mai bun regizor de film documentar" la Festivalul de Film Dakino si a fost distins cu "Premiul pentru cel mai bun film romanesc" la Festivalul de Film ASTRA, Sibiu (2007), precum si cu "Marele Premiu" la sectiunea cadRO a Festivalului de Film Cronograf de la Chisinau (2008).
 

"Bar de zi si alte povestiri" este debutul in film documentar de lung metraj al Corinei Radu. In prezent, regizoarea lucreaza la proiectul documentar intitulat "A matter of heart. Queen Maria of Romania".                                                                     
                              
Filmul va fi prezentat de autoare si de criticul de film Mihai Fulger.
Accesul publicului este liber.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod