„Băiatul de gheață“, copilul de 8 ani care a impresionat întreaga lume. A mers prin ger 5 km ca să ajungă la examen

Un copil de opt ani din China a impresionat întreaga lume. Băiețelul a mers pe jos aproape cinci kilometri într-o zi geroasă, cu temperatură de -9 grade Celsius, pentru a ajunge la școala la care învață din Xinjie, Provincia Yunnan. Totul pentru a da un examen.
Copilul a ajuns la școală cu părul înghețat din cauza gerului, dar pregătit să dea un test important. Povestea sa a devenit virală după ce profesorul său l-a fotografiat și a postat imaginile pe site-urile de socilizare, potrivit BoredPanda. În prezent, oamenii din întreaga lume strâng bani și trimit haine și rechizite pentru a-l ajuta pe micuțul elev încercat de soartă.

Fu Heng, directorul școlii în care învață băiatul, a declarat că nu i-a venit să creadă atunci când micuțul a intrat pe ușă.
Băiatul avea părul complet alb din cauza cristalelor de gheață depuse pe capul său de-a lungul drumului de cinci kilometri prin ger.
Profesorul l-a fotografiat și a făcut publice imaginile, iar de atunci băiatul, al cărui nume nu este cunoscut, a fost poreclit de internauți "băiatul de gheață". Oamenii au trimis școlii din Zhuanshanbao donații în valoare 15.000 de dolari, 20 de echipamente de încălzire și 144 de seturi de haine călduroase de iarnă.



"Era prima zi din seria de examene finale.
Temperatura a scăzut până la minus nouă grade Celsius în acea dimineață
", a spus directorul școlii. Acesta a mai declarat că băiatul locuiește departe de școală și este nevoit să meargă zilnic pe jos. Fu Heng a dezvăluit, de asemenea, că micuțul "navetist" este și clovnul clasei, reușind să-i facă mereu pe colegii săi să râdă cu gura până la urechi. Este greu de crezut că băiețelul își poate păstra o atitudine pozitivă, având în vedere că trăiește în condiții de sărăcie extremă împreună cu sora sa și bunica lor. 




Potrivit directorului Fu Heng, școala încearcă să îl ajute pe "băiatul de gheață" și pe alți copii în situații asemănătoare, oferindu-le micul dejun, dar recunoaște că școala nici măcar nu este încălzită, din cauza lipsei de fonduri.
Impresionați de voința de fier a băiatului, oamenii care i-au văzut povestea pe internet au oferit o mână de ajutor prin intermediul donațiilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
12 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod