Bacteria E-coli, descoperită în branza de vaci de la "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş

Bacteria care a cauzat îmbolnăvirea mai multor bebeluşi din Argeş a fost descoperită în produsele lactate ale firmei "Lactate Brădet".
"Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru Mediafax.

"În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări.
Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei; efectuarea dezinfecţiei în această sectie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru; dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate"
, a transmis Autoritatea Naţională Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor într-un comunicat de presă.

La momentul actual, mai sunt cinci copii cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli internaţi la Spitalul "Marie Curie", unul dintre ei fiind în stare gravă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod