Bacalaureatul cu mentiune bilingva francofona, in premiera la MECT

Facebook Twitter Comenteaza
In data de joi, 17 iulie, la ora 11.30, la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, bacalaureatul cu mentiune bilingva francofona, care a avut loc pentru prima data in acest an in Romania, va fi la loc de cinste.

In prezenta Ambasadorului Frantei in Romania, domnul Henri Paul, a doamnei Anne Gazeau-Secret, Director General in cadrul Directiei de Cooperare Internationala si Dezvoltare din Ministerul Afacerilor Externe si Europene din Franta si a Ministrului Educatiei din Romania, domnul Cristian Adomnitei, va avea loc o festivitate simbolica de acordare a diplomelor acestui nou tip de bacalaureat unui numar de zece elevi de la Scoala Centrala din Bucuresti, care au promovat aceasta prima editie a bacalaureatului cu mentiune bilingva francofona.

Crearea acestui tip de bacalaureat, experienta inedita si inovatoare in peisajul educativ romanesc, isi datoreaza existenta semnarii acordului interguvernamental franco-roman din septembrie 2006, care a fixat cadrul unei cooperari bilaterale aprofundate in domeniul invatamantului bilingv.

Astfel, proiectul-pilot de modernizare a filierelor bilingve francofone a permis unui numar de peste 200 de profesori romani, proveniti din 20 de licee cu sectie bilingva francofona, sa se formeze in domeniul invatamantului bilingv, in cadrul unui plan franco-roman de formare continua, cofinantat de catre partea franceza si partea romana.


Acest plan ambitios de formare a permis in acest an ca 389 de elevi sa se poata pregati pentru probele specifice mentiunii bilingve francofone a bacalaureatului roman. Procentul de promovare la acest nou bacalaureat este de 97%.

Acesti elevi se pot indrepta, fara probleme, catre studiile superioare: cu aceasta diploma, ei au deja in buzunar prima viza de mobilitate europeana, garantia de reusita pentru viitorul lor.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod