Avertizare meteo: furtună și grindină în Bucureşti şi Ilfov

Meteorologii au emis avertizare de vreme severă în Ilfov şi Bucureşti, valabilă de sâmbătă seară.

Meteorologii au emis avertizare de vreme severă în Ilfov şi Bucureşti, valabilă de sâmbătă seară.

Vor fi averse ce pot cumula 10 - 15 l/mp însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat grindină, în Capitală şi Iflov între orele 19.15 - 21.00, anunță prognoza prezentată de Realitatea TV.

În prima zi de Paşte avem parte de vreme capricioasă. Norii vor acoperi cerul mai toată ziua şi doar trecător răzbat şi câteva raze de soare. Spre seară, ploile în averse şi descărcările electrice apar în aproape toată ţara şi izolat este posibil să cadă grindină. Chiar dacă soarele este scump la vedere şi vremea neprietenoasă, regimul termic este generos, cu valori maxime cuprinse între 13 şi 21 de grade.

Bucureşti
Vremea rămâne schimbătoare, cu soare puţin, nori mulţi, ploi, descărcări electrice şi câteva rafale de vânt.

Singura veste bună este că va fi cald cu o maximă de 18..19 grade.

Regiuni
În vestul arcului carpatic, vremea este şi astăzi o copie a celei de ieri. Deşi va fi şi soare, norii întunecă destul de des cerul şi nu lipsesc ploile în averse, tunetele, fulgerele şi vântul mai intens. Doar regimul termic este potrivit pentru o zi de sărbătoare: 13 grade la amiază la Miercurea Ciuc, 16 grade la Braşov şi 19 grade la Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

În sudul ţării este uşor mai cald, însă nici aceste regiuni nu sunt ocolite de averse, descărcări electrice şi din când în când şi vânt mai insistent, mai ales în estul Munteniei. Chiar dacă este puţin soare, maximele sunt totuşi ridicate: 17 grade la Buzău, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu, 18 grade la Drobeta Turnu Severin şi la Craiova, 19 grade la Alexandria şi 20-21 de grade la Giurgiu şi la Călăraşi.

Nici în Dobrogea nu este vreme mai bună, deşi aici ploile sunt mai puţine şi mai slabe.

Vântul este energic, iar maximele ajung la 19 grade la Constanţa şi 20 la Tulcea.
Vreme capricioasă şi în Moldova, cu ploi, tunete şi fulgere. Maximele sunt modeste: 13 grade la Suceava, 15..16 grade la Piatra Neamţ, Botoşani şi Bacău, 17 grade la Iaşi şi Vaslui şi 18-19 grade la Focşani şi la Galaţi.

Vremea în următoarele două zile
Luni, vremea pare să se mai îmbuneze puţin, măcar în prima parte a zilei, pentru că după-amiază apar din nou ploile asociate cu descărcări electrice şi rafale trecătoare. Excepţie fac Oltenia şi Muntenia, unde scad şansele să plouă şi soarele este mai îndrăzneţ. Valorile maxime prognozate vor fi cuprinse între 15 grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc şi 23 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu.

Vreme frumoasă şi în Capitală luni, soare, câţiva nori şi fără ploaie.

Maxima urcă până la 22 de grade, cu aproximativ 5 grade peste media climatologică specifică datei.
Marţi însă, ploile revin în mai toate regiunile, mai ales în partea a doua a zilei. În sudul ţării, unde va fi mai cald, predomină aversele cu tunete şi fulgere, în timp ce spre nord, ploile sunt mai liniştite, dar nu lasă soarelui nicio şansă. Maximele scad cu 4..5 grade în jumătatea nordică a ţării, aşa că la amiază se vor încadra între 11 grade la Suceava şi la Miercurea Ciuc şi 19 grade la Giurgiu şi la Călăraşi.

Marţi şi în Bucureşti se întorc aversele, dar măcar apare trecător şi soarele, aşa că maxima reuşeşte să ajungă la 19 grade.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod