"Avatar" a detronat "Titanic"

25 Ianuarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza


Thriller SF 3D "Avatar", regizat de James Cameron, a devenit filmul cu cele mai mari incasari din afara Americii de Nord, detronand pelicula "Titanic", care a stat 13 ani pe prima pozitie, au anuntat reprezentantii distribuitorului 20th Century Fox, citati de Mediafax.

In scurt timp, pelicula ar putea depasi si recordurile de incasari stabilite de "Titanic" atat in America de Nord, cat si pe plan mondial.

Potrivit News Corporation, "Avatar" a vandut bilete in valoare de 1,836 de miliarde de dolari pe plan mondial in cele sase saptamani de la lansare, urmand sa doboare recordul de 1,842 miliarde de dolari reusit de "Titanic" intre 1997-1998.

Filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile in America de Nord, luand in considerare indicele inflatiei, ramane in continuare "Pe aripile vantului", lansat in anul 1939, care a vandut bilete in valoare de 1,5 miliarde de dolari in SUA si Canada.
In acest clasament, "Avatar" se afla pe pozitia a 26-a.

Acest film s-a situat in fruntea clasamentului incasarilor in cel putin 29 de tari, impunandu-se in Franta (123 de milioane de dolari), China (102 milioane de dolari), Germania (96 de milioane de dolari), Rusia (95 de milioane de dolari) si Marea Britanie (93 de milioane de dolari).

Lungmetrajul SF 3D "Avatar", care a costat peste 500 de milioane de dolari a castigat, recent, doua premii Globul de Aur, la categoriile "Cel mai bun film" si "Cel mai bun regizor", si este considerat unul dintre marii favoriti la premiile Oscar.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod