"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", premiu pentru cel mai bun film documentar

27 Octombrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a obţinut Marele Premiu al secţiunii documentar la Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF), una dintre cele mai importante manifestări de gen. Festivalul norvegian are în program în jur de 120 de titluri anual şi se concentrează pe autorii cu viziuni radicale şi inovative în regie.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes şi a fost prezentată, în această toamnă, la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver şi Londra.


În septembrie, filmul despre mărirea şi decăderea dictatorului român a fost unul dintre cele opt titluri din selecţia de câteva sute a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto care a primit punctajul maxim din partea celor 33 de critici străini reuniţi de publicaţia online IndieWIRE.

Joi, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Palatului, spectatorii români au ocazia să vadă cel mai aclamat film autohton al anului, într-o proiecţie deschisă publicului.
Conceput ca un eseu, fără voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod