Atmosfera de poveste la "Poeme Boeme" by Liza Panait

Peste 500 de prieteni si admiratori au venit ieri sa admire cea mai noua prezentare a Lizei Panait, inspirata din epoca boema a anilor 60-80.
Printre ei, personalitati ca ASR Printul Paul si Printesa Lia a Romaniei, Mirabela Dauer,Irina Loghin, Ovidiu Lipan, Cristi Brancu si Oana Turcu, Eli Laslean, Sorin Marcus, Florentina Opris, Eugen Cristea si Cristina Deleanu, Liana Stanciu, Thea Haimovitz, Mihaela Dulgheru, Miron Cosma.

Deasemenea, bunul prieten al Lizei, Gabriel Cotabita a tinut sa fie prezent la eveniment, marcand astfel intoarcerea sa in lumea artistica a Capitalei, inaintea mult asteptatului spectacol din 29 octombrie. El, ca de altfel intreaga asistenta, s-a intors in timp cu ajutorul muzicii de colectie aleasa de echipa Lizei Panait. Si visarea a inceput.

"Poeme Boeme este o continuare a a conceptului inceput la prezentarea " Miss Liberty" " a declarat Liza Panait "si este mai mult decat binevenit acum , cand traim vremuri atat de incerte. Am vrut sa fac o bucurie femeilor, sa-si aduca aminte ca au nevoie sa se intoarca la feminitate, la romantism, au nevoie si de o viata boema.
Avem nevoie sa ne bucuram mai mult de ce avem. Iar in acest sens prezenta lui Gabi Cotabita in sala a fost incredibila. El este dovada ca miracolele exista. Iar de cand am auzit ca vine, am fost convinsa ca prezentarea o sa iasa bine, pentru ca este un om cu o energie foarte buna si se simte de fiecare data cand iti este alaturi ca o face din tot sufletul.

Ca sa ramanem in atmosfera boema, in loc de datele tehnice despre colectie vom reda parerea unei alte bune prietene a echipei Lizei Panait, directorul revistei Tango- Marea Dragoste, Alice Nastase- Buciuta, imediat dupa ce a vazut prezentarea.

"Atunci când viața încearcă să ne copleșească cu grijile și cu neliniștile ei, ne putem regăsi întorcându-ne la poezie, la romantism, la trăirea boemă. Pământul fierbe, granițele se întăresc cu garduri de sârmă ghimpată, panica tinde să se înstăpânească peste oameni, dar liniștea și încrederea în ziua de mâine nu pot fi niciodată spulberate: ele rămân veșnic așezate în versuri de poezie și în ritmuri celeste, în culori suprapuse inspirat, în alăturări de texturi suave sau moi, în nuanțe care rimează sau vibrează la unison.

Acesta este mesajul noii colecții semnate Liza Panait, Poeme Boeme, care propune doamnelor și domnișoarelor o evadare din conformismul și din zbuciumul de fiecare zi către tărâmul poeziei, acolo unde există întotdeauna frumusețe, libertate și originalitate.
Fiecare piesă vestimentară este un poem, o dovadă că elemente fashion ale anilor 60, 70 și 80, reinterpretate, ne pot fermeca și astăzi, îmbrăcându-ne în frumusețe.

Poeme Boeme readuce în prim plan stilul boem, unul dintre trendurile importante ale acestui sezon. Liza a vrut astfel sa mai zaboveasca in apropierea povestii hippie “Miss Liberty” din sezonul trecut. Culorile se impun, pline de curaj, detaliile explodează, fine și fermecătoare, cucerind privirea.

Poemele vestimentare sunt îmbogățite cu figuri de stil vizuale constând în picturi și broderii realizate manual,  broderii manomecanice sau unduiri ritmate de franjuri. Metafora vedetă a colecției este floarea de bujor, floarea-simbol a României, pe care o regăsim, așezată în toate grădinile caselor de la țară și, stilizată, pe toate iile românești păstrate și lucrate cu dragoste. Bujorul pictat sau brodat apare ca un laitmotiv în Poemele Boeme ale Lizei Panait, ca o revendicare a tradiției românești, ca o dovadă că vom avea întotdeauna rădăcini în pământul în care ne-am născut și că felul în care frumusețea românească va înflori către lume va rămâne, pentru totdeauna, unic.

Piesele colecției sunt realizate din blană și piele ecologică pictată sau patinată manual, din jerseuri din lână, sau jerseuri din vascoza și elastan, din dantelă, tulle brodat sau dantelă prețioasă, din tricotaje realizate manual.
Denimul apare și el, în colecția propusa adolescentelor și tinerelor doamne. Fiecare creație este asortată și rimată cu bijuterii lucrate manual, cu genți unicat, pictate și brodate manual sau manomecanic.

Rochia de mireasă a colecției închide splendid defilarea poemelor, lăsându-ne cu senzația că am străbătut o carte, o călătorie prin noi înșine, o aventură a frumuseții românești, ca parte a frumuseții romantice universale. Un volum de poeme boeme care cuprind, original și unic, o invitație la libertate și visare."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod