Astăzi, 8 mai, începe East European Comic Con

Astăzi, 8 mai, începând cu orele 16:00, porțile complexului Romexpo se deschid pentru cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, cosplay, jocuri video, boardgames și nu numai: East European Comic Con.
Aflat la ediția a treia, Comic Con se desfășoară pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, și reprezintă un spațiu de interacțiune între fani și actori internaționali si romani, artiști grafici  sau celebrități din mediul online. Astfel, 6 actori de calibru de la Hollywood, Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Robert Knepper (T-bag din Prison Break), John Noble (Walter Bishop din Fringe, Denethor din Stăpânul Inelelor), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones), Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural) și Dan Starkey (Strax din Dr. Who) se vor întâlni cu fani, vor sta la povești în cadrul panel-urilor, vor face fotografii și vor oferi autografe.  Și nu numai, Michael Stevens, creatorul celebrului canal de YouTube Vsauce, va veni să ne dezvăluie din secretele succesului său online.

Lista actorilor internaționali nu se încheie aici: 6 actorii (Tom Payne, Melia Kreiling, Antonia Campbell-Hughes, Turlough Convery, Dominique Tippe și Ryan Doyle), regizorul Andrew Goth și scenarista Joanne Reay vor dezvălui, în premieră mondială, la East European Comic Con trailer-ul filmului SF mult așteptat -  DxM.

Și actorii români vor fi prezenți pentru întâlniri cu fanii: actorii principali din serialului HBO Umbre (Șerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Ștefan Velniciuc, Sergiu Costache și Gabi Huian) vor avea un panel dedicat în care vor răspunde întrebărilor publicului.
Lor li se alătura Virgil Ianțu (vocea simpaticului Bolt din filmul cu același nume), Alin Panc și George Lugoci (vocile lui Louie, respectiv Andy Anderson, din populara serie animată, Viața cu Louie).

În plus, cele mai tari celebrități online din România vor fi prezente la Comic Con - Creative Monkeyz, Sector 7, 10 lucruri, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net, BROmania și Bobospider-, dar și artiști grafici de seamă ca Skies of Fire, Fredo & Pidjin, Bobmeatbag, Marco Santucci, Sycra, Mario Sanapo,Victor Drujiniu, Puiu Manu si Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată). Cosplay-ul internațional este reprezentat de Shappi și Tine Marie Riis. Riot Amorsa, reprezentant al comunității League of Legends, va sta de vorba cu amatorii de gaming.

Tronul de Fier din cel mai popular serial al momentului, Game of Thrones, va fi adus direct de pe platourile de filmare de către HBO România, oferind șansa tuturor participanților de a se fotografia în postura de conducător al celor 7 regate.
De asemenea, HBO România va aduce în premieră în țara noastră jocul interactiv cu arcuri, inspirat de Game of Thrones, „The Blackwater Bay Battle”. Tot la capitolul „props”, fanii Dr. Who se pot fotografia cu celebrul TARDIS, creat special pentru ei de către echipa East European Comic Con.

Evenimentul va găzdui și două competiții importante: finala est-europeană ESL SEE, dedicată gaming-ului,  precum și Cosplay World Masters de unde se vor califica reprezentanți a 4 țări,  în marea finală de la Lisabona. În plus, publicul se va putea relaxa în zona de gaming amenajată, unde vom avea un concurs de cosplay separat de competiția enunțată mai sus, un concurs de quiz, boardgames și multe alte surprize.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim și Myticket dar și la punctele de vânzare aflate la intrarea în spațiul evenimentului, în limita stocului.

East European Comic Con  este organizat de Asociația Culturală Kesenai și Kickoff Events.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod