Asasinul studentei japoneze, un criminal în serie prins din întâmplare

Arestat pentru uciderea, în 15 august 2012, a unei studente japoneze la marginea unei păduri din Corbeanca, Nicolae Vlad e comparat de criminalişti cu Ion Rîmaru, celebrul criminal în serie care a terorizat Bucureştiul între anii 1970-1971, când a violat şi ucis mai multe femei. Vlad mai este suspect în alte şase dosare - un viol, soldat cu uciderea victimei, alte patru violuri, tâlhării şi violări de domiciliu. Pe măsură ce ancheta avansează, criminaliştii descoperă un atacator feroce, fără scrupule şi fără milă. Dacă n-ar fi avut ghinion, el ar fi fost şi acum în libertate.

În seara de 15 august 2012, într-o zonă împădurită de lângă Corbeanca, judeţul Ilfov, Nicolae Vlad a ucis-o pe tânăra japoneză Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani. Potrivit anchetatorilor, cauza morţii a fost asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.

Fata venise în România pentru a preda japoneza în Craiova şi a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la destinaţie. Însă Yurika şi Vlad au coborât la marginea pădurii, iar două zile mai târziu tânăra a fost găsită moartă.

Descoperirea macabră care l-a înfundat pe asasin

Cadavrul ei a fost descoperit dintr-o întâmplare: un şofer a coborât din maşină pentru a urina în pădure şi a realizat cu groază că la picioarele lui se afla trupul unei femei. El a sunat imediat la 112 şi a alertat autorităţile. Practic, dacă victima nu ar fi fost descoperită atât de repede, criminalul ar fi rămas în libertate.

Nicolae Vlad (26 de ani), născut în Bucureşti, dar domiciliat în Baloteşti, a fost arestat în 19 august. El a fost supus ieri la testul cu detectorul de minciuni, în prezenţa procurorilor de la Parchetul General. Potrivit cotidianului Adevărul, înainte de intra la audieri, suspectul a declarat: "Nu am ucis pe nimeni".

Potrivit anchetatorilor, Vlad este suspect în alte şase dosare - un viol, soldat cu uciderea victimei, alte patru violuri, tâlhării şi violări de domiciliu - , motiv pentru care procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au extins cercetările miercuri, după ce au apărut indicii temeinice că Nicolae Vlad mai comisese o infracţiune de omor, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, în Baloteşti.
La acea dată, Tudora Stănică a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, prezentând urmele unei agresiuni sexuale.

La autopsie s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico-toracală, la fel ca în cazul japonezei.



Probele îl leagă pe Nicolae Vlad şi de un alt caz, înregistrat în 7 martie 2011 de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, în care s-a început urmărirea penală in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu.
În noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, în jurul orei 23.00, o persoană neidentificată a pătruns în locuinţa victimei Lenuţei N., din Ilfov, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi un telefon mobil) şi a violat-o. Agresorul era înarmat cu un cuţit şi a legat-o pe victimă de mâini şi de picioare.

În 2 mai 2012, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, au început urmărirea penală împotriva lui Nicolae Vlad, pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.
Criminaliştii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuinţă, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat şi nu ar mai fi apucat s-o ucidă şi pe japoneza Yurika M., susţin anchetatorii.

Nicolae Vlad este suspectat că, în perioada mai - august 2010, ar fi intrat, în mod repetat, în locuinţa victimei S. Popa, din Ilfov, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a întreţinut acte sexuale cu aceasta.

În 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, un bărbat a pătruns fără drept în locuinţa Mariei S., din sectorul 1 Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

În 29 februarie 2012, anchetatorii au început urmărirea penală in rem în acest caz.


Lăsat în libertate, din lipsă de fonduri

"Există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunilor de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu; infracţiunile mai sus descrise au fost comise pe timpul nopţii (în interiorul intervalului 21.30 - 23.00)", a precizat Ministerul Public.

În 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, un bărbat a pătruns fără drept în locuinţa victimei Ana A., din sectorul 1 Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. "Din actele de cercetare efectuate în cauză rezultată următoarele date relevante: există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunilor de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu; infracţiunile descrise au fost comise pe timpul nopţii (în interiorul intervalului 20.30 - 22.00); în împrejurările mai sus menţionate, inculpatul Nicolae Vlad a legat-o pe victimă de mâini şi de picioare, lipsind-o de libertate", precizează autoritățile.

Pe când era doar un suspect în două cazuri de viol, tentativă de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu, Nicolae Vlad a fost reţinut pentru 24 de ore, dar, în lipsa unor probe solide, a fost lăsat să plece acasă.

I s-a interzis doar să nu plece din Bucureşti.

În timp ce Vlad, un "combinator" care aducea clienţi străini taximetriştilor, îşi făcea veacul liniştit pe Aeroportul Henri Coandă, probele sale biologice, ce urmau să fie comparate cu cele ale victimelor, zăceau la Institutul Naţional de Criminalistică al IGP, unde, din lipsă de fonduri, cazul a fost pus pe o lungă listă de aşteptare. "Acolo sunt zeci de mii de cazuri din toată ţara care sunt pe o listă de aşteptare. Lipsa banilor pentru reactivi şi markeri a făcut ca dosarul lui Vlad să nu fie o prioritate. Doar crimele sunt urgenţe", au declarat pentru ziarul Libertatea surse apropiate anchetei.

După tragicul sfârşit al tinerei japoneze, procurorul general al României a dispus preluarea cauzelor cu femei violate şi tâlhărite în timpul nopţii, eventual şi acele dosare cu violuri soldate cu moarta victimei, respectiv cele în care autorul şi-a sugrumat victima. Astfel, criminaliştii au reuşit să probeze câteva fapte în care autor este Nicolae Vlad.

Cum ajunge o fată din Japonia în capcana unui infractor

Deşi le-a declarat anchetatorilor că nu ştie nimic de Ion Rîmaru, Nicolae Vlad este comparat, pentru cruzimea cu care a acţionat, cu celebrul personaj executat la Jilava în octombrie 1971 pentru uciderea a patru femei şi tentativa de ucidere a altor şase, precum şi pentru comiterea mai multor violuri şi tâlhării.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Vlad Nicolae urmează a fi internat joi într-o clinică pentru a fi expertizat psihiatric, potrivit procedurii.
Anchetatorii vor să determine dacă Vald a avut discernământ sau nu la momentul comiterii faptelor.

Rămâne încă nedesluşit motivul pentru organizatorul cursului de engleză, filiala din Craiova a organizaţiei internaţionale AIESEC, care reuneşte tineri din întreaga lume, nu a trimis la Otopeni o persoană care să o preia pe tânăra niponă. De altfel, studenta scrisese pe blogul ei că pleacă într-o ţară periculoasă şi că va fi o minune dacă va ajunge singură la destinaţie.
Crescută într-o ţară în care oamenii se respectă şi se ajută între ei, Yurika a devenit victima propriei naivităţi şi a sălbăticiei unui vânător crud şi experimentat.

 

 

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 August 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod