Artistii lupta pentru viata - concert caritabil la Sala Palatului

de Georgiana Dorobanțu, 21 Mai 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Artistii lupta pentru viata - concert caritabil la Sala Palatului
In data de 20 mai 2010 a avut loc la Sala Palatului din Bucuresti un spectacol umanitar, axat pentru aceasta prima editie pe patologia oncologica. Evenimentul "Viata pentru Viata" a reunit peste 1000 de persoane, majoritatea pacienti cu cancer, dar si cu alte patologii.  

Artistii din Romania au decis sa promoveze informarea medicala, sa se implice in problemele comunitatii si sa sprijine – folosindu-se de faptul ca sunt persoane publice – campaniile de constientizare in domeniul sanatatii.


Artistii care s-au alaturat luptei impotriva cancerului sunt:

Angela Similea, Ovidiu Komornyk, Luminita Anghel, Andra, Dinu Maxer si Deea, Rosstar (Franta) &Efekt Crew, Action Team (membrii ai Asociatiei Cascadorilor din Romania)- sub indrumarea celebrului cascador SOBI CEH, Ilie Micolov, Ionela Prodan, Florin Vasilica si Grupul “Teleormanul”, Nicu Paleru, Maria Ghinea, Constantin Magureanu, Panseluta Feraru, Valeria si Traian Ilea, Cristina Turcu Preda, Ion Popa, Violeta si Liliana Geapana, Rares Campan, Mariana Ionescu Capitanescu si Stefania Rares au cantat aseara pentru a-si demonstra suportul pentru aceasta cauza.
La spectacol au mai participat Ansamblul Folcloric “Cununa Carpatilor” al Centrului National de Arta “Tinerimea Romana”- coregraf Viorel Cioaca cat si Casa de Moda “K Fashion Studio” cu o prezentare de moda.

"In fiecare an mor peste 2000 de femei prin cancer de col uterin. In tara noastra din 100.000 de femei 13 se imbolnavesc de aceasta maladie cumplita. inregistram de 6,3 ori mai mult decat media europeana in acest sens. Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la mortalitate prin cancer de col uterin cu un risc de 6,3 ori mai mare.
Tratamentul pentru o persoana cu cancer de col uterin are un cost de peste 60 milioane de euro . Acestea par niste cifre pe o bucata de hartie, dar in domeniul sanitar in spatele fiecarei cifre sta o tragedie personala a acelui bolnav si drama unor familii marcate de experientele si  suferinta  celui care este bolnav. Cancerul de col uterin poate fi prevenit, atat prin controale repetate la medicul de specialitate, cat si prin vaccinare",
a declarat dr. Cristian Irimie, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si medic primar ginecolog, in dechiderea spectacolului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod