"Arta sinagogala in Moldova" are loc la Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza


Miercuri, 9 iulie 2008, ora 13.00, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti va avea loc vernisajul expozitiei foto -documentare "Culorile timpului - Arta sinagogala in Moldova", cuprinzand imagini realizate de jurnalistul Teodor Raileanu.
 
Proiectul este initiat de Institutul Cultural Roman din Tel-Aviv, in colaborare cu Universitatea "Bar-Ilan" din Ramat Gan, Israel, si este coordonat stiintific de Dr. Ilia Rodov, conferentiar in cadrul Departamentului de Arta Iudaica al Universitatii "Bar-Ilan".


La vernisaj, vor lua cuvantul Horia-Roman Patapievici, Presedinte ICR, Dr. Madeea Axinciuc, Director ICR Tel Aviv, Dr. Aurel Vainer, Presedintele "Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania", E.S. Oren David, Ambasadorul Statului Israel la Bucuresti si Eminenta Sa Shlomo Sorin Rosen, Marele Rabin al Romaniei.

Expozitia, prezentata deja in Israel in primavara acestui an, scoate in evidenta importanta si originalitatea artei sinagogale din Romania, o arie insuficient cunoscuta si cercetata pana acum.
In urma acestei initiative, Universitatea "Bar-Ilan" preconizeaza infiintarea, in viitorul apropiat, a unei sectii dedicate cercetarii artei sinagogale din Romania. In tara noastra, proiectul este itinerat la initiativa "Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania".

Expozitia poate fi vizitata la ICR, in perioada 9 - 23 iulie (de luni pana vineri, 9.00 – 17.00)

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod