Ansamblul Alexandrov a cucerit Bucureștiul

Sala Radio a găzduit sămbătă seară unul dintre cele mai așteptate concerte ale acestui an: Ansamblul Alexandrov, corul care de peste șapte decenii reprezintă Armata Roșie, a încântat spectatorii români dar și străini cu un repertoriu extraordinar care a dat măsura talentului și dăruirii membrilor săi.
Corul Armatei Roșii este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia și poartă numele primului său dirijor, Alexander Vasilyevich Alexandrov. Data înființării ansamblului este considerată ziua de 12 octombrie 1928, el fiind format la acea vreme din doar 12 membri. În prezent, pe scenele din întreaga lume urcă peste 300 de militari cu pregătire muzicală și artistică.

Pentru publicul român aceasta a fost prima ocazie de a face cunoștință cu adevăratul Cor al Armatei Roșii, organizatorii regretând faptul că, din rațiuni pur comerciale, renumele Ansamblului Alexandrov a fost folosit abuziv pentru promovarea unui eveniment muzical similar.
Însuși conducătorul ansamblului, Leonid Malev, a declarat la conferința de presă că este foarte supărat de faptul că alte persoane se folosesc de renumele Corului pentru a-și vinde evenimentele.

Din dorința de a răspunde tuturor solicitărilor care au venit pe adresa organizatorilor după ce biletele pentru concert au fost epuizate, conducătorii Ansamblului Alexandrov analizează posibilitatea de a reveni în România anul viitor, pentru un nou spectacol de excepție.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod