Angelina Jolie: "Mai am de făcut o operaţie"

Actrița americană spune că e "foarte bucuroasă" pentru faptul că a luat decizia de a suporta o dublă mastectomie preventivă în 2013, încercând să îşi diminueze riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar, şi că trebuie să mai facă o operaţie.
Vedeta americană a vorbit din nou despre decizia ei de a apela la o serie de intervenţii chirurgicale pentru a reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer, informează site-ul nydailynews.com, citat de Mediafax.

"Peste tot unde merg, fac cunoştinţă cu multe femei şi discut cu ele despre probleme de sănătate, probleme ale femeilor, precum cancer mamar şi cancer ovarian", a declarat Angelina Jolie pentru publicaţia Entertainment Weekly. "Am vorbit şi cu bărbaţi despre sănătatea fiicelor şi soţiilor lor. Aceste discuţii mă fac să mă simt mai apropiată de oamenii care au aceleaşi probleme ca şi mine sau care şi-au pierdut părinţii din cauza cancerului sau care se gândesc să se opereze sau îşi fac griji pentru copiii lor".

Angelina Jolie a dezvăluit în mod public că a apelat la o mastectomie dublă preventivă într-un editorial care a apărut în The New York Times în mai 2013.

"Motivul pentru care am scris acel editorial a constat în faptul că încercam să comunic, să ajut şi să intru în legătură cu celelalte femei şi cu celelalte familii din lumea întreagă care treceau prin aceleaşi lucruri ca şi mine", a spus Angelina Jolie.
"Am fost foarte emoţionată de sprijinul şi bunătatea unui număr atât de mare de oameni".

Actriţa americană, în vârstă de 38 de ani, spune că trebuie să facă alte intervenţii chirurgicale în viitorul apropiat. "Mai am de făcut încă o operaţie, pe care încă n-am făcut-o", a precizat actriţa. "Voi cere sfaturi de la toţi aceşti oameni minunaţi cu care am vorbit deja, pentru a putea să trec cu bine de următoarea operaţie", a spus Angelina Jolie.

"Sunt foarte bucuroasă că am luat acea decizie", a spus Jolie. "Am fost foarte norocoasă pentru că am avut nişte medici minunaţi şi foarte norocoasă pentru că m-am vindecat bine şi norocoasă că am un proiect precum «Unbroken» (al doilea film din cariera ei regizorală), că am un proiect asupra căruia să mă concentrez, care îmi impune să fiu sănătoasă şi să pot să îmi reiau munca", a mai spus actriţa.

Angelina Jolie a anunţat în mod public în mai 2013, într-un editorial apărut în The New York Times, că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian, notează Mediafax.

Actriţa americană, în vârstă de 38 de ani, spune că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu cancerul mamar.

Potrivit presei americane, Angelina Jolie, care a apelat între timp la o procedură de reconstrucţie mamară, va aştepta până la vârsta de 40 de ani înainte de a suporta şi o intervenţie de extirpare a ovarelor.

Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani.
Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.

Debbie Martin - sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie - a murit de cancer mamar în mai 2013, la vârsta de 61 de ani.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 - pe care o are şi Angelina Jolie - sau gena BRCA2 , care se aseamănă foarte mult cu prima.

Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod