Ang Lee "debuteaza" la Pro Cinema

Facebook Twitter Comenteaza
Ang Lee

Unul dintre cei mai celebri regizori contemporani, Ang Lee este prezent la Pro Cinema prin doua dintre filmele sale de debut. Vineri, 2 mai, de la ora 16.15, Ang Lee il aduce la Pro Cinema pe "Maestrul Chu" ("Pushing Hands").

Regizor si scenarist al acestei pelicule, Ang Lee abordeaza in comedia neagra "Maestrul Chu", filmul sau de debut, unele dintre temele sale favorite: inadaptarea culturala si conflictul intre generatii. Sihung Lung interpreteaza rolul maestrului Chu, un expert in Tai-Chi care se muta la New York pentru a locui cu fiul sau, Alex, nora sa, Martha, si cu fiul acestora, Jeremy.


Prezenta lui Chu in casa ii blocheaza Marthei inspiratia pentru noua sa carte, iar Alex se straduieste sa-si tina familia unita in timp ce in sinea lui se da o batalie intre traditiile culturale si stilul de viata modern american pe care l-a adoptat...

Comedia de debut a lui Ang Lee, "Maestrul Chu", a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film Asia-Pacific. Filmul a fost nominalizat si la noua Premii Calul, echivalentul taiwanez al Premiului Oscar.

Vineri, 9 mai, de la ora 15.15, Ang Lee le dezvaluie telespectatorilor Pro Cinema care sunt "Ingredientele vietii" ("Eat Drink Man Woman"), intr-o comedie nominalizata la premiile Oscar, Globul de Aur si Bafta, categoria Cel mai bun film strain.


Pentru rolul principal, Ang Lee a apelat tot la Sihung Lung, cel care, de obicei, interpreteaza rolul tatalui inadaptat in filmele regizorului de origine taiwaneza. Lung este bucatarul-sef Chu, care locuieste intr-o casa mare in Taipei, impreuna cu cele trei fiice nemaritate ale sale - Jia-Jen, o profesoara de chimie convertita la crestinism, Jia-Chen, care lucreaza la o companie aeriana, si Jia-Ning, o studenta care lucreaza intr-un fast-food. Viata din casa lui Chu se desfasoara in jurul elaboratelor cine de duminica si a vietilor amoroase ale membrilor familiei...
Ang Lee semneaza si scenariul acestei comedii bine condimentata cu umor de calitate.

Castigator al premiului Oscar pentru filmul "Brokeback Mountain", al Globului de Aur si Bafta pentru "Tigru si dragon", rasfatat al festivalurilor de film de la Cannes si Berlin, Ang Lee si-a castigat statutul unuia dintre cei mai valorosi oameni de film contemporani.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod