Andreea Runceanu (Amadeus): De 1 Decembrie sa nu uitam de romanii de peste Prut! Avem mult de invatat de la ei!

Andreea Runceanu a fost deosebit de impresionata de modul in care a fost primita de romanii de peste Prut, in cadrul turneului pe care l-a sustinut alaturi de colegele din trupa Amadeus. Talentata violonista considera ca romanii din Republica Moldova si-au pastrat din „curatenia sufleteasca si valorile spirituale pe care tindem sa le pierdem noi, cei din Romania, odata dezvoltarea economica a tarii”.
“Am intalnit in Republica Moldova un public numeros care apreciaza enorm cultura, arta, istoria. Au muzicieni extrem de bine pregatiti, sunt muncitori si au o pofta de viata impresionanta. Sunt civilizati, politicosi, gentili. Mi-era dor sa intalnesc acest gen de oameni, curati si bogati spiritual. Chisinau mi-a adus aminte de copilaria mea din Buzau. Strazile, arborii batrani si frumosi, oamenii parca mai putin grabiti decat la noi. Mi-am dat seama ca ne-am schimbat mult noi, romanii, si nu stiu daca neaparat in bine.
Am castigat in partea materiala, dar cred ca am pierdut in cea sufleteasca. Mi se pare ca suntem din ce in ce mai agresivi, mai carcotasi, mai porniti sa vorbim de rau pe celalalt de langa noi.

La concertul de Ziua Independentei, unde am cantat si noi, peste 40.000 de oameni au urmarit spectacolul cap-coada, nemiscati. Un concert de muzica simfonica ce a durat mai bine de 3 ore! Asta spune multe despre un popor.

Sa nu uitam ca 1 Decembrie este ziua Romaniei, a romanilor de pretutindeni. Inclusiv a celor de peste Prut.
Si cred ca este momentul sa ne oprim putin din tumultul vietii noastre agitate de zi cu zi si sa invatam din curatenia sufleteasca a celor de acolo, din valorile lor spirituale pe care tindem sa le pierdem noi, cei din Romania”, declara Andreea Runceanu, membru fondator al trupei Amadeus.

Andreea Runceanu este in prezent si lifecoach in urma absolvirii scolii internationale de life coaching, Noble Manhattan Coaching, din Marea Britanie.

Alaturi de colegele din trupa Amadeus, Andreea a concertat in ultimii ani in peste 30 de tari, la cele mai prestigioase evenimente, precum Festivalul International de Film de la Cannes, Bienala de la Venetia, Campionatul de Formula 1 de la Viena ori Expozitia Mondiala de la Shanghai.

Aproape fiecare spectacol al tinerelor artiste include cel putin o compozitie reprezentanta pentru Romania.
„Balada”, de Ciprian Porumbescu, reprezinta unul din momentele prin care Amadeus aduce spiritul romanesc aproape de publicul de pretutindeni.

In cadrul spectacolului din Republica Moldova, Balada a reprezentat momentul culiminant, Amadeus cantand in mijlocul unui spectacol de lumini, artificii si fantani arteziene, show-concept adus direct din Germania si Dubai.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod