Andreea Raicu si Andi Moisescu, impreuna cu Salvați Copiii au lansat public Manifestul pentru Dreptul la Educație

Organizația Salvați Copiii invită pe toți cei care cred că educația ar trebui să fie o prioritate pentru România să adere la Manifestul pentru Dreptul la Educație prin care propune autorităților 10 priorităţi pentru schimbarea sistemului de educație.
Manifestul pentru Dreptul la Educație a fost lansat public, vineri, 30 octombrie, în prezența ambasadorilor Festivalului Brazilor de Crăciun Andi Moisescu, Andreea Raicu, Corina Bârlădeanu și Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

2.700 de susținători Salvați Copiii și ai Festivalului Brazilor de Crăciun au semnat până acum petiția pentru schimbarea educației din România. Suntem încrezători că vom avea sprijinul multor persoane care vor adera la Manifestul pentru Dreptul la Educație și îl vor face cunoscut la nivel național astfel încât să ajungem la un număr cât mai mare de semnături care să genereze schimbarea sistemului educației”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv Salvaţi Copiii România.

 „Vorbesc despre educație de câte ori am ocazia pentru că mereu a făcut parte din suferința noastră, sau mai precis suferința noastră are legătură cu modul în care am primit educație”, a spus Andi Moisescu, Președintele Salvați Copiii.


Îmi doresc să trăiesc într-o țară în care oamenii să aibă parte de educație”, a spus Andreea Raicu, care este direct implicată în răspândirea Manifestului pentru Dreptul la Educație.

Organizația Salvați Copiii îi invită pe toți cei care doresc să  semneze petiția pentru schimbarea educației din România pe site-ul salvaticopiii.ro sau pe petitieonline.ro.  În perioada următoare voluntarii Salvați Copiii vor merge în vizită la diferite companii pentru a facilita accesul angajaților la semnarea petiției și susținerea manifestului.

Cele 10 obiective ale manifestului aduc în discuție problemele urgente cu care se confruntă elevii din sistemul de învățământ și propun un proces transparent de finanțare al educației.

Manifestul însoțit de semnături va fi trimis Ministerului Educației, dar și celor două comisii parlamentare pentru educație din Parlamentul României.
Cele 10 priorități ale Manifestului pentru Dreptul la Educație sunt:
-    Utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educaţie și transparența în folosirea banilor publici;
-    Asigurarea accesului universal la educaţie preşcolară, primară şi secundară pentru toţi copiii;
-    Îmbunătăţirea calităţii educaţiei printr-o mai bună formare iniţială şi continuă;
-    Curriculum modern, actualizat ştiinţific şi bazat pe cercetări şi bune practici privind educaţia copiilor;
-    Incluziunea şcolară a copiilor cu dizabilităţi;
-    Adoptarea şi implementarea Strategiei naţionale şi a planului de acţiune privind educaţia timpurie;
-    Introducerea educaţiei interculturale şi a educaţiei pentru toleranţă şi eliminarea discriminării și, totodată, introducerea unor sisteme de prevenire şi eliminare a violenţei în şcoli;
-    Participarea copiilor în procesul decizional al şcolilor (obiectiv propus de  copii);
-    Asigurarea serviciilor de consiliere prin creşterea numărului de consilieri şcolari, astfel încât unui consilier să-i revină 300 de elevi;
-    Consolidarea cooperării dintre sectorul public şi organizaţiile neguvernamentale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod