Andreea Marin, atacată pentru banii de la TVR

Lucia Hossu-Longin s-a declarat indignată de sumele pe care "Zâna" le-a negociat cu TVR. Realizatoarea "Memorialului durerii" susţine că "Zâna" a încasat 64.000 de euro pe lună după ce iniţial ceruse 80.000 de euro. "Este deplasat şi exagerat!", a declarat Hossu-Longin.

Lucia Hossu-Longin ocupa funcția de membru în Consiliul de Administraţie al TVR când s-a aprobat contractul pentru emisiunea "Preţuieşte Viaţa!", așadar cunoaşte bine detaliile negocierilor. "Nu vreau să intru în polemici cu Andreea Marin, dar în audiovizual există unii care se cred deasupra tuturor criteriilor şi valorilor... Nu poţi cere sumele astea uriaşe. N-ai dreptul într-o instituţie plătită din bani publici!", a declarat realizatoarea.

Lucia Hossu-Longin consideră că TVR a investit în emisiunea Andreei Marin, dar nu a obținut rezultatele urmărite: "Andreea Marin primea 16.000 de euro doar onorariul ei pe săptămână...

Conţinutul emisiunii nu justifica banii. Ne-am opus la sumele exorbitante cerute de Andreea Marin... 20.000 de euro e mult. Am votat pentru proiectul ei, dar am avut multe observaţii şi am cerut reducerea banilor. Cifra de 16.000 de euro pe ediţie e oficială, iar când a fost redusă la 12.000 de euro pe ediţie, ea a plecat. Probabil s-a considerat jignită, ofensată. Emisiunea era grea, dar un documentarist munceşte trei luni pentru un film sau o investigaţie şi primeşte o sumă de râsul curcilor.
S-a dorit divertisment de calitate, dar după primele ediţii s-a văzut că nu era chiar ce se aştepta."


Contractul Andreei a provocat dezbateri intense în şedinţele Consiliului de Administraţie al televiziunii publice. "De ce trebuie să vină Andreea Marin cu o echipă când TVR are angajaţi care pot face totul? De ce să ocupi un etaj întreg, logistică, pentru ce? Şi-a impus echipa ei, de la director de producţie la nu ştiu câţi regizori. Au fost goniţi oamenii de la etajul cinci ai turnului şi împrăştiaţi peste tot ca să se instaleze ea cu echipa ei.
Au lucrat cu ea doar unu sau doi angajaţi ai TVR. Ni s-a spus că aşa lucrează Andreea Marin, că ea pune condiţiile, că vine cu echipa ei şi trebuie să i se dea etajul, birourile, calculatoarele. Înţeleg că la pretenţiile ei nu se putea răspunde, că erau deplasate când TVR e financiar la pământ. Asta nu face parte din codul moral al unui om de presă. Ea şi-a încasat banii, iar oamenii ei mai au de primit o sumă mică"
, a mai spus Lucia Hossu-Longin.

 

Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod