Anca Dumitrescu ( Digi24) - "Ma trezesc in fiecare zi la 4 dimineata!"

Anca Dumitrescu este o prezenta bruneta fermecatoare pe micul ecran. Ea prezinta, de 3 ani, in fiecare dimineata, de la 07.00, „Digimatinalul” la Digi24. Anca se trezeste la 4 dimineata si se declara dependenta de...ceva dulce si animale. Crede ca trezitul cu noaptea in cap este, de fapt un avantaj si se foloseste cu regularitate de retetele de infrumusetare ale bunicii.

La Digi24, post de televiziune care implineste pe 1 martie primii 3 ani de existenta, Anca Dumitrescu are propriul ritual matinal. Ne spune care e acela in interviul de mai jos.

1. Esti o bruneta veritabila. Te-ai gandit vreodata sa faci o schimbare radicala de look?

Da, mereu ma gandesc la acest lucru, dar nu o sa am prea curand curajul necesar sa fac vreo schimbare. Imi plac schimbarile de look, insa numai la nivel teoretic. Daca as sti ca in ziua urmatoare parul ar reveni la lungimea initiala, as face cateva incercari radicale. Imi pare rau si cand imi tund putin din varfuri, asa ca nu cred sa ma vedeti vreodata tunsa bob si cu breton.

2. Cum reusesti sa iti pastrezi silueta, mai ales ca programul tau incepe atat de devreme?

Tocmai programul e un avantaj in acest sens. Ziua incepe la 4 dimineata, tot atunci si micul dejun. Am, asadar, timp suficient pentru inca cel putin doua mese care sa nu depaseasca ora 18. Foarte importante sunt pentru mine primele doua mese al zilei: micul dejun pe care il iau la 4 si masa de pranz de la 12-13.

Nu ma retin de la nimic din punct de vedere alimentar, dar incerc sa am grija la cantitati.

3. Cum arata programul tau zilnic. Dormi la pranz?

Da, in fiecare zi dorm 2-3 ore pe timpul zilei. Nu as rezista altfel. Chiar si cu aceasta siesta, seara rar depasesc ora 22. Marea mea problema este legata de weekenduri, pentru ca nu reusesc sa dorm mai mult de 6-7 dimineata. Ma trezesc, ma uit putin la televizor si mai fur apoi 1-2 ore de somn. Nici in zilele libere nu stau insa foarte tarziu seara. Nu trag niciodata de mine sa stau treaza doar de dragul de a pierde timpul: daca mi-e somn, ma culc, chiar deca asta se intampla sambata la ora 22.


4. Folosesti masti pentru fata, pentru par, apelezi la retete din bunici?

Cred in astfel de retete, insa nu sunt constanta in a le folosi. Pentru ten imi place gomajul cu lamaie si zahar brun  si imi mai fac din cand in cand cate o masca pe baza de argila si ou. Pentru par, da rezultate foarte bune o masca cu ou, vitamina E, ulei de argan si ulei de masline.


5. Care sunt ritualurile tale zilnice, fara de care nu poti trai?

Nu ma culc niciodatata fara sa ma demachiez, nu ma machiez aproape niciodata in timpul liber nu pot sa renunt la cafeaua de la ora 4 si la ceva dulce care sa ii fie alaturi.


6.
Prezinti de 3 ani Digimatinalul la Digi24. Si te trezesti foarte de dimineata. Ai reusit sa te adaptezi acestui ritm?


Nu cred ca o sa ma obisnuiesc vredata cu trezitul la ora 4. Indiferent cat de mult dorm cu o zi inainte, cat de devreme ma culc seara, trezitul la 4 este de fiecare data la fel de dificil. Nici nu poate fi altfel: e intuneric, cu totii dorm la ora aceea, este fix momentul in care somnul este mai dulce. Imi revin repede dupa ce mananc si beau cafeaua. Sunt si avantaje, insa. In primul rand traiesc in fiecare zi cea mai lunga zi pe care pot sa mi-o ocup asa cum imi doresc. Apoi, nu prind niciodata aglomeratie in trafic, nici atunci cand ma indrept inspre redactie si nici la plecare. Sunt, intr-adevar, zile in care este putin mai usor, dar sunt si zile in care imi vine sa inchid alarma si sa imi continui visele. Cu totii avem zile bune si zile mai putin placute. Cel mai greu e spre sfarsitul saptamanii cand e oboseala acumulata, desi vinerea parca toti suntem odihniti numai la gandul ca incepe weekendul.
Daca pun in balanta si echipa cu care lucrez in fiecare zi, parca uit de faptul ca alarma suna la 4.

7. Am observat ca ai o pasiune pentru animale. Se spune ca contactul cu animalele secreta hormonii fericirii. Se intampla asta si in cazul tau?

Fara ezitare raspund "da". E putin spus ca am o "pasiune" pentru animale, pot trece cu usurinta acest aspect la capitolul "vicii". Imi plac enorm animalele, nu doar pe cele pe care le am eu si pe care le iubesc necondintionat. Daca as putea si daca as avea unde sa le tin,  as aduna toti puii de caine si de pisica de pe strada. Ma impresioneaza enorm animalele fara stapan si de fiecare data cand vad un animal al strazii ma gandesc la norocul pe care il au animalele mele. De mica am aceasta pasiune si tin minte ca mereu veneam acasa cu un pui de caine sau pisica descoperit in jurul bloculi pe care il tineam in casa pana ii gaseam o familie. Catelusa mea , Zuzuca, tocmai a implinit 7 ani. Nu stiu cand au trecut timpul, dar stiu sigur ca au fost cei mai frumosi ani din viata mea si nu exagerez cu nimic.
Mi-am dorit-o foarte mult si profit de fiecare moment in care suntem impreuna. Si acele momente sunt sigur lipsite de griji sau vreo suparare si asta pentru ca nu ma lasa ea sa fiu trista: ma pupa incontinuu, sta numai la mine in brate, vine cu toate jucariile dupa mine. Mai nou am si un arici. Mi l-am luat dupa ce am suferit dupa 2 hamsteri care au murit (au o speranta de viata foarte mica, ai mei au trait 2 ani si putin). Nu este cel mai "lipicios" animal, dar ma amuza foarte tare felul lui de a fi. Motanul este mai independent, nu ii place sa il iei in brate, vine singur la mangaiat atunci cand are el chef.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod