Anastacia a suportat o mastectomie dublă

Cântăreaţa americană a dezvăluit marţi că a suportat o mastectomie dublă, după ce a fost diagnosticată pentru a doua oară cu cancer mamar la începutul acestui an.
Artista le-a mărturisit fanilor că în prezent se află "în ultimele stadii de recuperare" după această intervenţie chirurgicală şi că se simte "pregătită pentru a începe un nou capitol" în viaţa ei, informează BBC, citat de Mediafax.

În vârstă de 45 de ani, cântăreaţa a ieşit victorioasă din lupta cu cancerul în 2003, după ce a suportat o intervenţie chirurgicală şi a efectuat şedinţe de radioterapie.

Anastacia şi-a anulat turneul european în luna februarie, după ce a fost diagnosticată pentru a doua oară cu cancer. Artista avea programate 13 concerte în luna aprilie în mai multe ţări europene în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album al ei, intitulat "It's A Man's World".

Ea a cântat pentru ultima dată live în Germania, în decembrie 2012, şi a fost văzută pentru ultima dată la televiziunea britanică când a făcut parte, anul trecut, din juriul emisiunii "X Factor", alături de Gary Barlow, Louis Walsh şi Tulisa Contostavlos.

"Întrucât octombrie este luna de creştere a gradului de conştientizare în privinţa cancerului mamar pe plan mondial (Breast Cancer Awareness Month), am vrut să mă folosesc de această ocazie pentru a sprijini o cauză care îmi este foarte dragă", a declarat Anastacia.

"Am fost diagnosticată cu cancer mamar pentru a doua oară în viaţa mea la începutul acestui an şi în prezent mă aflu în ultimele stadii de recuperare după ce am suportat o mastectomie dublă.
A fost o experienţă intensă, dar mă simt minunat şi pregătită să încep un nou capitol în viaţa mea. Breast Cancer Awareness Month oferă tuturor acelor femei care se luptă cu această boală şansa de a deveni mai puternice şi de a primi sprijin din partea celorlalte paciente. Diagnosticarea timpurie mi-a salvat viaţa de două ori. Voi continua lupta şi mă voi folosi de vocea şi de celebritatea mea pentru a sprijini aşa cum pot această cauză"
, a adăugat artista americană.

Pe de altă parte, şi actriţa americană Angelina Jolie a dezvăluit în primăvara acestui an că a suportat o mastectomie dublă preventivă, cu scopul de a reduce riscul de apariţie a cancerului mamar, notează Mediafax.

Sharon Osbourne a anunţat la rândul ei, în noiembrie 2012, că a suportat acelaşi tip de operaţie.
Soţia rockerului Ozzy Osbourne a reuşit să se vindece complet după ce a fost diagnosticată cu cancer de colon în urmă cu un deceniu, dar, la fel ca şi Angelina Jolie, a optat pentru o mastectomie dublă, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte considerabil riscul de cancer mamar.

Anastacia Lyn Newkirk, născută pe 17 septembrie 1968, la Chicago, este o cântăreaţă americană de muzică pop-soul cu influenţe rock, renumită pentru vocea ei puternică. Albumul ei de debut, "Not that kind", care include piesa "I'm outta love", a avut un succes imens, ocupând primul loc în topurile muzicale din opt ţări din Europa, Asia şi Oceania.
Următoarele două albume au avut şi ele succes, consolidându-i statutul de vedetă. În total, discurile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Anastacia a concertat şi în România, în septembrie 2009, la Sala Polivalentă din Bucureşti.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod