Ana Popovic l-a invitat pe tatal ei in deschiderea concertului de la Cinema Patria!

Pe 19 decembrie, la Cinema Patria, concertul Anei Popovic, supranumita de presa internationala “Jimi Hendrix in varianta feminina”, va fi deschis chiar de tatal acesteia, Milton Popovic.

Tata si fiica se vor afla pe aceeasi scena, la Bucuresti.  Nu de putine ori, Ana Popovic - “fenomenul venit din Serbia” care a cucerit publicul din Europa si pana in Statele Unite prin acordurile chitarei sale, vocea inconfundabila si prezenta super sexy pe scena – a spus public ca toata cariera i-o datoreaza tatalui ei.
Stau in fata publicului, ma bucur de fiecare moment, cant alaturi de trupa mea si ma gandesc la tatal meu: Ce bine ca mi-ai facut cunostinta cu muzica, cu chitara! Acesta este cel mai mare dar pe care mi l-a facut tatal meu”, mai spune Ana Popovic, care a avut sansa sa se afle pe scena alaturi de nume grele ale muzicii si totodata singura femeie invitata sa cante in tributul adus lui Jimi Hendrix alaturi de muzicieni foarte importanti.

Ana Popovic provine dintr-o familie cu o bogata traditie legata de muzica.

Bunicul sau a cantat intr-o trupa, iar tatal este cel care i-a insuflat pasiunea pentru chitara. In loc de povesti, inainte de culcare, Ana asculta cate un cantec pe care tatal ei i-l canta inainte de a adormi. Milton Popovic, un chitarist considerat exceptional, isi invita foarte des prietenii sa le cante. In aceasta atmosfera si intr-un adevarat cult pentru muzica a crescut Ana, care a ascultat inca de mica impresionanta colectie de discuri a tatalui ei.

“Am crescut ascultand blues. Acasa ascultam foarte mult muzica buna -  Elmore James, Booker White, Albert Collins, Albert King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy – si multi altii”, isi aminteste Ana Popovic, care peste ani a ajuns sa cante pe aceeasi scena cu muzicienii pe care ii admira si ii asculta impreuna cu tatal ei, in copilarie.

“A fost coplesitor”, spune Ana Popovic.

Insa daca Milton Popovic i-a insuflat fiicei sale dragostea pentru muzica, Ana i-a insuflat tatalui ei dragostea pentru scena. Ana Popovic este cea care si-a convins tatal sa cante alaturi de ea pe scena si chiar si inregistreze un album – “Blue Room”, foarte bine primit atat de public, cat si de critici.

Titlul albumului “Blue Room” are o incarcatura emotionala foarte mare pentru Ana Popovic. Aceasta pentru ca Blue Room era acea camera, din apartamentul de la etajul 11 al unui bloc din Belgrad, in care se ascultau albume blues si rock si unde s-a nascut pasiunea Anei Popovic pentru muzica.

Sa ascult vocea calda a tatalui meu si acordurile chitarei erau lucruri foarte obisnuite pentru mine cand eram la Belgrad.

Nici o secunda nu mi-a trecut prin cap sa-l compar cu mari artisti, din simplul motiv ca e tatal meu. Insa dupa ce am inceput sa calatoresc prin lume si sa merg in turnee – de la Amsterdam si New Orleans si pana la Memphis – am ascultat artisti foarte multi si foarte diferiti, dar nu am gasit niciunul a carui muzica sa sune ca cea a lui Milton”, isi aminteste Ana.

Ana Popovic va concerta in Romania pe 19 decembrie, de la ora 19.30, la Cinema Patria, la invitatia Vreau Bilet. Biletele pot fi achizitionate de pe www.vreaubilet.ro, dar si de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center Bucuresti.

Detaliile despre concertul Ana Popovic de la Bucuresti se pot gasi si pe pagina de FB a concertului: https://www.facebook.com/events/1483138295339699/.
https://www.youtube.com/watch?v=9bXaY5f8Ok0
https://www.youtube.com/watch?v=2UAeoarIX0Q

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod