Alison Mutler, in prima editie a "Prefix 0040"

Facebook Twitter Comenteaza
Alison Mutler, in prima editie a

Din aceasta saptamana, TVR 2 prezinta, in fiecare sambata, viata strainilor care traiesc in Romania.

"Prefix 0040" este un reportaj despre cetatenii straini care traiesc la noi: oameni de afaceri (reprezentanti ai unor companii multinationale, bancheri, investitori in industrie, turism, servicii), oameni de cultura, medici, sportivi, artisti etc. "0040" este prefixul de tara la care pot fi apelati toti acesti oameni pentru o vreme sau, in cazul celor care aleg sa se stabileasca in Romania, pentru totdeauna.
Realizatoarea Lidia Voicu aduce povesti si experiente cat mai inedite, destinele unor straini care traiesc si lucreaza in Romania, temporar sau definitiv, a modului in care ei percep realitatile tarii noastre.

"Fiecare cetatean strain care trece printr-o tara percepe alfel realitatea locala, in conformitate cu experienta, educatia, varsta pe care le are, cultura din care provine si activitatea profesionala. Emisiunea isi propune sa surprinda unghiuri de vedere diferite asupra Romaniei. Este, de fapt, o poveste a relatiei persoanei intervievate cu tara in care se afla pentru o vreme.
Este o prezentare subiectiva a Romaniei, asa cum e vazuta de personaj, din perspectiva trairilor fiecaruia. Unii sunt apropiati de cultura noastra, de religie, de limba, de obiceiuri. Altii sunt nevoiti sa locuiasca aici prin natura profesiei si cauta sa ne inteleaga, simtind in fiecare zi cat e de diferit totul fata de locul din care vin".

Sambata, 29 martie, de la ora 10.00, invitata primei editii va fi Alison Mutler, sefa biroului "Associated Press" din Bucuresti. Venita in Romania in decembrie 1989, impreuna cu trei echipe de jurnalisti britanici, Alison Mutler a decis ca vrea sa se stabileasca aici.
In mai 2007, a lansat cartea "Plecata la Revolutie", o cronica a "Romaniei ei": "o tara bezmetica, absurda, pe alocuri frumoasa, comica, tragica, foarte adevarata".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod