Alexandru Ciucu i-a făcut cadou Regelui Mihai un bust de bronz din 1927

Alexandru Ciucu, furnizor oficial al Casei Regale a României, i-a făcut cadou Regelui Mihai, cu ocazia aniversării a 92 de ani de viață, un bust din bronz cu totul special. Este vorba de o sculptură ce datează din 1927 și care îl reprezintă pe Majestatea Sa la vârsta de șase ani. Ineditul obiect a fost achiziționat de Alexandru Ciucu în cadrul unei licitații recente.

“Chiar pe data de 25 octombrie l-am trimis frumos împachetat la Palatul Elisabeta, insoțit de o scrisoare în care am așternut gânduri de felicitare. Ulterior am primit la rândul meu o scrisoare de mulțumire din partea Majestății Sale”, declară designerul.

Alexandru Ciucu a participat, alături de soția lui, Alina, la concertul extraordinar de la Ateneul Român, organizat în beneficiul programului Tinere talente al Fundației Principesa Margareta a României.  
„Sala mare a Ateneului Roman a fost arhiplină, fapt care m-a bucurat foarte mult.

Am salutat membrii Familiei Regale, mai precis pe ASR Principesa Margareta, ASR Pricipele Radu și pe ASR Nicolae și, prin intermediul lor, i-am urat la multi ani Majestății Sale Regelui Mihai”, spune designerul.



Anul trecut, pe 25 octombrie, Alexandru Ciucu i-a oferit Regelui Mihai o medalie jubilară de 25 de ani de domnie a regelui Carol I, sculptată de Paul Telge în 1891. În 2011, designerul i-a dăruit, cu ocazia aniversării a 90 de ani de viață, o ediție specială din 1916 a ziarului francez Le Petit Journal, dedicată în întregime istoriei familiei Regale a României la acea vreme.

Ambele obiecte au fost achiziționate de designer în cadrul unor licitații speciale.



În primăvara acestui an, Alexandru Ciucu a primit un nou titlu de Furnizor al Casei Regale a României, mulțumită serviciilor impecabile oferite începând cu anul 2010. Designerul a fost ridicat la rangul de maestru și va asigura vestimentația membrilor familiei regale pentru următorii trei ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod