Actorii din serialul „Putere si Glorie” de la Prima TV traiesc ca in secolul XIII la filmari

Producatorii serialului “Putere si Glorie”, de la Prima TV, s-au pregatit 10 luni inainte de a incepe filmarile pentru productia turceasca, dar au reusit sa reproduca perfect atmosfera secolului XIII, in care se desfasoara actiunea.

Decorurile se intind pe o suprafata imensa. Sunt realizate cu aceleasi instrumente ca in secolul XIII pentru a aratat cat mai autentic”, a spus Cengiz Coskun, actorul care-i da viata războinicului Turgut Alp.
Tabara tribului Kayi se intinde pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, din care 600 de metri patrati sunt ocupati de cortul lui Suleyman Sah si alte 35 de corturi din acea perioada. De asemenea, in tabara exista o piata, un atelier de covoare si un camp de foraj.

Cand suntem la filmari ne simtim ca si cand am trai cu adevarat in anii 1200”, marturiseste actrita Didem Balcin, interpreta personajului Selcan Hatun.

Unul dintre cele doua decoruri in care au fost filmate scenele de lupta a fost facut pe locul unei fabrici de incaltaminte din Beykoz. Cetatea Alep, palatul lui Selciuk si Castelul Cavalerilor Templieri au fost realizate pe mai bine de 11.000 de metri patrati.

Producatorul Mehmet Bozdag a pus mult suflet si a depus efort in realizarea decorurilor. Sunt facute atat de realistic, incat atunci cand te afli la filmari chiar ai impresia ca traiesti in acele vremuri. Este o lume complet diferita”, a spus actrita Burcu Kiratli, cea care in serialul “Putere si Glorie” interpreteaza personajul Gokce, sora lui Selcan Hatun.

Scenele din afara decorurilor sunt filmate pe terenurile din jur, dar si in munti. De aceea, conditiile meteorologice pot fi uneori greu de suportat. Asa ca actorii au fost nevoiti sa filmeze si pe vant puternic si vreme foarte rece, dar si la temperaturi foarte ridicate. Si nu este deloc usor sa petreci o zi intreaga intr-un cort in care sa te simti ca in sauna si sa tesi covoare, iar actritele o stiu cel mai bine, pentru ca au simtit-o pe pielea lor.

Rezultatele stradaniei intregii echipe de productie, le vedeti urmarind “Putere si Glorie”, de luni pana miercuri, de la ora 21:00, la Prima TV.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod