Activiştii împotriva violenţei domestice cer boicotarea filmului "Cincizeci de umbre ale lui Gray"

"Cincizeci de umbre ale lui Gray" pune într-o lumină favorabilă şi legitimează violența împotriva femeilor prin violenţă sexuală, abuz de putere, inegalitate faţă de femei şi constrângere, susțin organizatorii campaniei de boicotare a acestui lungmetraj


Două dintre organizatoarele campaniei, Jill, de la Stop Culturii Porno, și Jen de la Centrul Londonez pentru Femei Abuzate (care au declarat pentru The Times că nu au vrut ca numele lor complete să fie utilizate), au afirmat că primesc un răspuns pozitiv la iniţiativa lor. "Oamenii sunt foarte supăraţi pe acest film și pe potențialul său de promovare a hărţuirii şi comportamentului abuziv, aşa că sunt fericiţi să aibă șansa de a face ceva pozitiv pentru a compensa prejudiciul..."

Centrul Naţional pentru Exploatare Sexuală: #‎FiftyShadesofGrey pune într-o lumină favorabilă violența sexuală. Ajutaţi să ne opunem atacului mediatic de masă care promovează acest abuz printr-un discurs sănătos despre realitățile violenței domestice şi sexuale! Natalie Collins, englezoaica din spatele campaniei 50 Shades is Abuse, a declarat că speră să organizeze câţva oameni într-un protest la premiera filmului în Londra.

Fifty Shades Of Grey se bazează pe romanul best-seller-cu același nume de E.L. James, și are în rolurile principale pe Dakota Johnson (în rolul Anastasiei Steele) şi pe Jamie Dornan (în rolul lui Christian Grey). Acesta va fi lansat în cinematografele din România de Ziua Îndrăgotiților.

Cumpără bilete la acest film și asigură-ți locul în sală!


Foto: Hepta

6 Februarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod