Acordarea Premiilor Radio Romania Cultural

Facebook Twitter Comenteaza
Acordarea Premiilor Radio Romania Cultural

Premiile Radio Romania Cultural au fost acordate pentru a opta oara in cadrul Galei desfasurate in seara de 24 martie la Teatrul Odeon, partener traditional al manifestarii.
Premiile care s-au decernat in urma nominalizarilor acopera 11 categorii. La "Poezie" au fost premiati Ruxandra Cesereanu si Andrei Codrescu pentru cartea "Submarinul iertat" (Editura Brumar, Timisoara), in timp ce la categoria "Proza" premiul a fost castigat de Ioan Lacusta pentru romanul "Luminare" (de la Editura Polirom).
La categoria "Teatru", castigator a fost Andrei Serban pentru regia spectacolului "Unchiul Vanea", de Cehov, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj; pentru "Muzica" a fost distins harpistul Ion Ivan Roncea, iar la categoria "Film" a castigat Cristian Mungiu cu filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.
Categoria "Arte plastice" l-a avut in prim plan pe Sorin Dumitrescu; la categoria "Stiinta" a castigat prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Targoviste, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli metabolice de la Institutul "Nicolae Paulescu" din Bucuresti, iar la categoria educatie-invatamant, Paula Popoiu, director general - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".
La cele trei categorii rezervate jurnalismului cultural au fost anuntati trei castigatori: revista "Cultura" la "Reviste si suplimente culturale"; "Jurnal cultural" de la TVR Cultural la "Emisiuni culturale de televiziune" si Cinemagia la site-uri culturale de internet.
Ca de obicei, au fost decernate si trei premii pentru intreaga activitate.
Premiul In memoriam "Iosif Sava" a revenit Corului de copii radio si dirijorului Voicu Popescu pentru proiectele "Adiemus" si "Stralucirile apei". Premiul "Lux Mundi" ii revine in acest an dramaturgului Matei Visniec, pentru integrarea dramaturgiei romanesti in discursul teatral european. In sfarsit, pentru profesionalismul omului de teatru si distinctia omului de cultura, "Premiul de excelenta Radio Romania Cultural" ii revine in acest an actorului Radu Beligan.
Spectacolul, transmis in direct de coproducatorul evenimentului TVR Cultural si de Radio Romania Cultural, a fost prezentat de actorii Ilinca Goia si Victor Rebengiuc si i-a avut ca invitati pe muzicienii de la Trio Contraste si pe balerinii Razvan Mazilu si Monica Petrica, regia spectacolului fiind semnata de Atila Vizauer.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod