Abuzul de rețele de socializare poate duce la depresie și anxietate

Un studiu realizat recent confirmă faptul că recursul excesiv la rețelele de socializare nu este bun pentru sănătatea mentală. Conexiunea îndelungată la ele face să crească riscul de anxietate și depresie, scrie site-ul pourquoidocteur.fr, citat de Agerpres.
Să știi când să te deconectezi — este în mare mesajul studiului prezentat la Congresul British Psychological Society, care a avut loc la Manchester între 9 și 1 septembrie. Conform acestuia, adolescenții care rămân conectați prea mult la rețelele de socializare riscă mai mult să fie depresivi.

"Adolescența poate fi o perioadă de vulnerabilitate crescută, iar apariția unei depresii, a unei anxietăți sau a unei calități necorespunzătoare a somnului pot contribui la aceasta"
, arată dr Heather Cleland Woods, adăugând că este important de știut cum pot produce rețelele de socializare astfel de stări.

În cadrul studiului, 467 de adolescenți au completat chestionare despre accesarea în timpul zilei sau al nopții al rețelelor.
Prin alte teste li s-au evaluat calitatea somnului, respectul față de ei înșiși, semnele de depresie sau anxietate și consumul emoțional.

Utilizarea rețelelor de socializare în timpul zilei și o prea mare implicare emoțională duc la perturbarea somnului nocturn. Un consum emoțional excesiv se asociază și cu o scădere a respectului de sine, o creștere a anxietății și a depresiei — au fost principalele concluzii ale cercetării citate de Agerpres.

"Acest lucru înseamnă că trebuie să ne gândim la felul în care folosesc rețelele de socializare copiii noștri și la momentul când trebuie să se deconecteze"
, a încheiat dr Heather Cleland Woods.



Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod