A slăbit de teamă că nu-şi va mai vedea copiii şi a câştigat un concurs mondial!

Toată viaţa i-a plăcut la nebunie să coacă fel de fel de bunătăţi în cuptor, dar această pasiune ajunsese la un preţ mult prea mare: sănătatea ei. Claire Alsop cântărea 140 de kilograme şi se temea că nu va mai fi în stare să-şi crească copiii. După punctul de cotitură, ea a dat jos jumătate din greutate şi a devenit regina unui concurs mondial de slăbit. Şi asta fără să renunţe la prăjituri şi la mâncarea ei preferată.

Până la triumful de la Slimming World's Woman 2012, femeia în vârstă de 31 de ani, din oraşul englez Rotherham a avut mult de tras. Când s-a decis să slăbească, era de două ori mai mare decât acum, purta rochii de mărimea 26/28 după standardul britanic, adică undeva pe la 60 în sistemul european de măsuri, şi se apropia vertiginos de 150 de kilograme.

În ianuarie 2011, ea s-a înscris la un concurs local de slăbit, Slimming World, chiar dacă era înconjurată toată ziua de bunătăţile pe care le făcea cu drag pentru familia sa şi pentru prieteni. Gândiţi-vă cum poţi să slăbeşti din moment ce faci mereu de mâncare? Şi totuşi, ea a reuşit. Nu doar că a slăbit, dar a dat jos jumătate din greutate!

Claire a început să se îngraşe după ce i-a adus pe lume pe Noah (şase ani) şi Ruby (patru ani). Pasiunea pentru gătit, transformată într-o mică afacere de familie, a agravat însă situaţia şi se părea că a împins-o într-un joc pe care era imposibil să nu-l piardă. Greutatea începuse să-i creeze probleme de sănătate şi îi ameninţa viitorul, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

"Aveam probleme grave de sănătate şi nici nu împlinisem 30 de ani. Nu mai puteam să stau în picioare mai mult de 10 minute ca să fac prăjiturile, fiindcă mă durea spatele şi trebuia să mă aşez. Am început să mă gândesc la aniversarea mea de 40 de ani şi să mă tem cât de grasă aş fi fost atunci. Aş fi avut 220 de kilograme sau mai mult? M-am gândit: <<Îmi voi vedea copiii crescând? Voi apuca să-mi văd nepoţii?>> Ştiam că trebuie să fac ceva", a povestit Claire.

După ce a încercat fără succes mai multe diete şi un program de înlocuire a alimentelor, doamna Alsop s-a înscris în Brinsworth Slimming World, un grup local pentru cei care vor să slăbescă. "A fost ultima mea şansă înainte de a merge la doctor pentru a-i cere ceva mai serios", a spus ea.

A început să mănânce mai puţin, a schimbat puţin reţetele şi a început să facă mişcare. Claire a descoperit cu uimire că poate să slăbească fără să renunţe la bunătăţile ei preferate. În prima săptămână a slăbit aproape patru kilograme. Acum are 74 de kilograme şi poartă rochii de mărimea 10/12 (38/40 în standardul european).



"Îmi place mâncarea englezească, îmi plac fripturile, tocăniţele, musacaua de cartofi - orice cu cartofi - şi acum pot mânca toate mâncărurile mele preferate doar gătindu-le puţin diferit. Asta se potriveşte perfect cu viaţa noastră de zi cu zi în familie, pentru că putem mânca la fel şi nu mi-e foame niciodată", a spus ea.

Claire şi-a putut vedea mai departe de prăjiturile ei, fără ca asta să-i afecteze planul de a slăbi: "Fiindcă nu mi-e foame, nu mai simt nevoia de a gusta din creme, dar dacă vreau să fac asta acum, pot s-o fac, nu am limite la mâncare, aşa că pot să mănânc o prăjitură. Fac şi prăjituri dietetice şi fac schimb de reţete cu celelalte membre ale grupului Slimming World."



Faptul că a slăbit i-a schimbat viaţa de familie, permiţându-i să fie mai activă cu copiii şi inspirându-l pe soţul ei, Paul (30 de ani), să slăbească şi el. Claire aleargă des şi a participat la o cursă de 10 kilometri, organizată în scop caritabil.

 "Nu vroiam ca fiii mei să fie ruşinaţi sau ironizaţi din cauza greutăţii mele. Acum pot fi mândri de părinţii lor. Înainte, obişnuiam să-i mai las pe planul doi, dar acum nu vreau să mai pierd nimic, suntem împreună mai tot timpul, sărim pe trambulină, ne plimbăm prin parc, am multă energie. Mă implic mai mult în vieţile lor, iar ei sunt mai sănătoşi, de asemenea, le plac mult fructele", a spus ea.

Claire Alsop e încă un exemplu că lupta cu greutatea poate fi câştigată, oricât de greu ar părea. "Am realizat că poţi să faci orice dacă îţi pui în cap" - şi dacă o spune cineva care a slăbit 74 de kilograme pentru o viaţă mai bună, înseamnă că ştie ce spune.

 

Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Noiembrie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 16 Nov 2012, 10:38
    o reteta de succes

    asa ma mentin si eu: mananc orice poftesc, dar in cantitati moderate. de ex.: mananc ciocolata sau alte dulciuri, dar nu o tableta intreaga si nu in fiecare zi. cand simt ca mi-am facut pofta, ma opresc, fara a mai baga pana la capat. dar e si o chestie de vointa. si daca intrecut mancam ate 2 prajituri in fiecare zi, acum abia daca mai mananc 1-2 pe saptamana. asa m-am obisnuit. si la fel fac si cu restul mancarii. si inca ceva: miscarea nu te slabste neaparat, dar iti tonifica corpul, care are o alta tinuta. cand m-am apucat de miscare, toata lumea imi spunea ca am slabit - eram in trening larg!! dar eu nu slabisem nici macar un gram !! asa ca, se poate! eu am 40 de ani, 3 copii, 1,58 cm si 59 kg. si MANANC, pt. ca altfel as lesina de cata treaba si alergatura am toata ziua.

    11
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod