50 de ani de la primul implant mamar. Pro sau contra?

Anul acesta marchează împlinirea a 50 de ani de la primul implant mamar, timp ce pare suficient pentru ca toată lumea să accepte ideea, şi implicit pe femeile care recurg la o astfel de operaţie. Însă, în timp ce alte proceduri chirurgicale sunt acceptate, implanturile au rămas cu un stigmat.

Anul acesta marchează împlinirea a 50 de ani de la primul implant mamar, timp ce pare suficient pentru ca toată lumea să accepte ideea, şi implicit pe femeile care recurg la o astfel de operaţie. Însă, în timp ce alte proceduri chirurgicale sunt acceptate, implanturile au rămas cu un stigmat.

Femei precum Jane Fonda sau jurnalista britanică Anne Robinson au vorbit deschis despre decizia lor de a se supune unor liftinguri faciale şi au fost lăudate pentru curajul şi onestitatea lor. De ce nu sunt tratate la fel şi femeile care apelează la implanturile mamare?, se întreabă jurnaliştii de la cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.
Majoritatea femeilor fac această operaţie pentru a-şi spori încrederea în ele, la fel ca şi cele care apelează la liftinguri sau alte proceduri cosmetice, şi nu pentru "beneficiul" sexului opus, aşa cum mulţi cred.

"Deşi femeile au motive diferite pentru a-şi mări sânii, oamenii încă au prejudecăţi în această privinţă. Asta cel mai probabil din cauza unor personaje precum Katie Price (n.r. - fosta soţie a cântăreţului Peter Andre, extrem de cunoscută în Marea Britanie) sau a altor vedete de acest tip, care sunt permanent aproape dezbrăcate şi îşi afişează sânii siliconaţi", a declarat Jane McCartney, psiholog.

În Marea Britanie, aproximativ 44.000 de femei şi-au făcut implanturi mamare în ultimii cinci ani, iar numărul acestora creşte. În 2012, se prefigurează că 12.000 de britanice vor apela la această operaţie, şi în mod sigur nu toate sunt vedete sau top-modele.

Rachael Lalji (33 de ani) este proaspăta mămică a unei fetiţe şi şi-a făcut primul implant mamar la 24 de ani, când a decis că vrea mărimea C, iar ulterior a mai suferit o intervenţie pentru a ajunge la D. Cu toate astea, spune că se fereşte să menţioneze celorlalte mămici că are implanturi mamare.

"Sunt mulţumită de corpul meu, dar nu spun altor femei despre operaţie, mai ales altor mame. Mi-e teamă să nu creadă că am trişat pentru a obţine această imagine şi sunt convinsă că multe nu ar accepta ideea. Imi imaginez că m-ar considera superficială", a declarat Rachael Lalji.

În ciuda faptului că femeile de toate vârstele, din toate categoriile sociale sau profesionale şi-au făcut implanturi, imaginea că cele care fac asta sunt doar nişte păpuşi, cu un IQ cât mai mic, continuă să fie împământenită.

Mesajul pare să fie unul clar: nu poţi fi luată în serios dacă ţi-ai mărit sânii artificial. Iar acest mesaj s-a păstrat şi în cazul unei vedete de talia Victoriei Beckham. După ce a ajuns în industria modei, primul lucru pe care l-a făcut soţia lui David Beckham a fost să renunţe la implanturile stil "torpedo-bazooka".

Potrivit Daily Mail, între cinci şi zece milioane de femei din lumea întreagă au implanturi mamare.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Aprilie 2012
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carla pe 5 Mai 2012, 18:05
    xxl bust

    buna! poti folosi un tratament naturist pentru stimularea glandelor mamare.eu am auzit de la o amica de tratamentul xxl bust.sunt capsule din plante care ajuta la cresterea glandelor mamare.il folosesc si eu si deja vad o diferenta.incearca-l si tu.

    0
    1

  • Taraxacus pe 4 Mai 2012, 00:01
    Surprinzator

    Draga dee, este pentru prima oara cand aud adca vad scrisa o asa enormitate. In primul rand ca "silicoanele" nu mai sunt demult saculeti umpluti cu ulei siliconic. Acum se foloseste se fiziologic, nu insist si nu ma afund in detalii caci nu asta este tema discutiei. Tu cum vezi aceasta "intretinere" a silicoanelor? Ce faci, le scoti odata pe saptamana sa le verifici presiunea, schimbi filtrul? Cine are posbilitatea si poate sa faca ceva ca sa arate mai bine sa o faca. Decat sa se sopteasca in spatele tau: ai vazut ce s-a ridat?... mai bine sa se intrebe cat ai dat pe tratamentul cu botox

    0
    0

  • Kim pe 2 Mai 2012, 02:05
    Frumusetea mereu la moda :)

    Am implanturi de trei ani si pot spune ca mi-a adus incredere in frumusetea mea, cu toate ca nu a fost simplu si fara durere. Nu am facut asta pentru a ma afirma cu acest plus, doar familia stie despre acest lucru. Nevoia de schimbare va exista mereu, dar cine trece prin asa ceva stie cat de mult trebuie sa iti doresti sa faci acest pas. O femeie frumoasa care apeleaza la asa ceva nu se compara cu femeile care nu fac nimic pentru ele, sunt invidioase si desconsidera pe fata pe cele ce fac atatea sa fie frumoase. Si vorba aceea nici exagerarile in a cauta perfectiunea nu sunt bune, frumusetea exista, perfectiunea nu. Ma bucura sa vad opinii ca cele de mai sus, primele doua, ma bucur sincer de asa conceptii reale si aduse in prezent..

    3
    0

  • dee pe 1 Mai 2012, 18:58
    ai banii sa le intretii?

    de pus iti pui silicoane dar trebuiesc si intretinute

    0
    1

  • Taraxacus pe 1 Mai 2012, 00:33
    Sustin si recomand

    Traim in sec 21. In sec 19 si chiar si in 20 era privita cu oarecare rezerva ca sa nu spun cu dispret activitatea de retusare prin machiere. Desigur un machiaj strident sau nepotrivit atrage atentia uneori mai mult decat un machiaj de bun gust. Sunt foarte rare femeile care nu se machiaza sau nu se epileaza, nu-si fac manichiura etc. Aceste femei lasa impresia unei persoane neingrijite care nu-si respecta corpul. Deocamdata aceste proceduri de tratare a sanilor, de modelare, de ridicare de marire de volum sunt costisitoare dar vor deveni in scurt timp accesibile. Daca poti sa arati bine, de ce nu? Nu mai suntem tributari prejudecatilor rurale si preceptelor religioase.

    3
    1

  • Preda pe 30 Apr 2012, 21:26
    Implanturi

    Si eu am implanturi puse..fac 6 luni deja...sunt pro op de orice fel..atat timp cat nu sunt exagerate..la mn a fost mai muly de nevoie am un gramaj mic de 225 la ficare san...mi se par exagerate cele a lu bianca sau cum le avea victoria....fiecare face ce vrea cu viata lui si cu corpul lui..da nu la exrem..o mica ajustare e un lucru bine venit;)

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod