5 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael a lăsat în urma sa datorii mari, dar și o imensă avere: muzica sa, care continuă să producă milioane de dolari


Executorii testamentului cântăreţului, John Branca şi John McClain, au început să lucreze pentru bunăstarea familiei Jackson la scurt timp după moartea artistului.

Ei trebuia să obţină venituri foarte repede, pentru a achita uriaşele datorii contractate de megastar în ultimii cinci ani de viaţă.

Michael Jackson aduce mai mulţi bani acum ca niciodatăZack Greenburg, autorul cărţii
În perioada de vârf a carierei sale, Michael Jackson, despre care Zack Greenburg spune că "a schimbat pentru totdeauna felul în care gloria poate fi capitalizată", obţinea venituri de circa 100 milioane de dolari pe an, prin intermediul unor albume precum "Thriller", lansat în 1982, al cărui succes însă nu a mai fost egalat ulterior, notează Mediafax.

Megastarul a cumpărat apoi catalogul muzical al trupei The Beatles, cu 47,5 milioane de dolari, în 1985, iar această investiţie are o valoare estimată în prezent la 1 miliard de dolari.

Însă acuzaţiile de pedofilie aduse împotriva starului american la mijlocul anilor 2000 au lăsat urme adânci.
Michael Jackson, care a locuit într-o vreme în Bahrain, a fost pe punctul de a-şi vinde mult iubita lui fermă, "Neverland".

În ultimii ani de viaţă, cântăreţul cheltuia enorm şi se împrumuta pentru a-şi plăti datoriile, care ajunseseră la 500 de milioane de dolari. Acela a fost momentul în care celebrul cântăreţ a decis să susţină din nou un turneu mondial, în 2009.

După moartea lui, una dintre primele iniţiative ale executorilor testamentari a constat în lansarea filmului "This is It", un lungmetraj ce prezenta imagini de la ultimele repetiţii ale cântăreţului şi care a generat încasări de peste 200 milioane de dolari pe plan mondial.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod