5 ani de la moartea lui Michael Jackson

Megastarul a încetat din viață la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic.

La cinci ani de la moartea sa, regele muzicii pop rămâne unul dintre cei mai de succes artiști din istorie. Michael Jackson încerca din răsputeri să evite falimentul spre sfârşitul vieţii sale, însă, acum averea starului continuă să crească, graţie unor afaceri prospere.

"Michael Jackson aduce mai mulţi bani acum ca niciodată", a declarat Zack Greenburg, autorul cărţii "Michael Jackson Inc.", publicată recent în Statele Unite şi care vorbeşte despre "imperiul" Jackson din domeniul afacerilor.

100de milioane de dolari pe an obținea, în perioada de glorie, Michael Jackson din muzica sa
"Regele muzicii pop" încerca să evite falimentul în perioada care a precedat moartea sa, în urmă cu cinci ani, în timp ce starul american efectua repetiţii intense pentru un nou turneu mondial ce urma să îi aducă încasări spectaculoase.

De atunci, fondul care administrează averea megastarului - Michael Jackson Estate - în numele moştenitorilor acestuia, mama şi cei trei copii ai săi, a încasat peste 700 milioane de dolari, afirmă Zack Greenburg.

Totuşi, familia Jackson a trecut prin numeroase încercări dificile, notează agenția Mediafax.

Mai întâi, moartea cântăreţului, care a fost înmormântat în cimitirul Forest Lawn, în apropiere de Los Angeles. Apoi, au urmat o serie de procese, declanşate de acea moarte neaşteptată.

Cel mai mediatizat a fost cel al medicului Conrad Murray, care îl trata pe artist împotriva insomniei şi i-a administrat puternicul anestezic ce i-a fost fatal starului american.

Conrad Murray a recunoscut în cele din urmă că este vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare.
El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Apoi, a avut loc procesul civil intentat de mama cântăreţului, Katherine, contra AEG Live, organizatorul ultimului turneu al starului. Katherine Jackson i-a acuzat pe reprezentanţii acestei companii de faptul că au angajat un medic incompetent, însă a pierdut procesul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod