5 000 de doggy bag-uri vor fi oferite bucureştenilor vineri, în Centrul Vechi

5 000 de pungi de hârtie vor fi distribuite vineri seară în Centrul Vechi cu mesajul că fiecare dintre noi poate contribui la salvarea planetei cu o pungă, încurajând consumatorii să ia mâncarea rămasă în farfurie la pachet.
5 000 de pungi de hârtie vor fi distribuite vineri seară în Centrul Vechi de Unilever Food Solutions, cu mesajul că fiecare dintre noi poate contribui la salvarea planetei cu o pungă, încurajând consumatorii să ia mâncarea rămasă în farfurie la pachet.

Iniţiativa vine ca răspuns la cele 1 milion de tone de mâncare aruncată anual de restaurantele din întreaga lume, care înseamnă mâncarea pe care clienţii o lasă în farfurii şi este o iniţiativă prin care bucureştenii sunt încurajaţi într-un mod inovativ să nu mai risipească mâncarea comandată când mănâncă în oraş.

Bucureştenii care vor ajunge în Centrul Vechi vineri seară, după ora 19:00 vor primi la intrarea în restaurante şi pub-uri doggy bag-uri, în care vor fi încurajaţi să-şi ia mâncarea la pachet când le rămâne în farfurie.
Aceste pungi speciale vor fi oferite bucureştenilor ca parte a zilei doggy bag-ului, eveniment care face parte dintr-o campanie de responsabilizare a românilor să contribuie la reducerea resturilor alimentare aruncate de restaurante.

Prin aceste pungi de hârtie, Unilever Food Solutions, divizia pentru bucatari profesionişti a companiei Unilever se adresează consumatorilor interesaţi de ce se întamplă cu mâncarea pe care o lasă în farfurii şi le transmite mesajul că fiecare dintre noi am putea ajuta la reducerea cantităţii de resturi alimentare aruncate de restaurante, dacă am cere mâncarea la pachet când nu o putem termina.

Scopul acestei acţiuni este de a transforma o simpla masă în oraş într-o acţiune de protejare a mediului, printr-un gest simplu de a lua resturile alimentare acasă, într-o punga de hârtie (doggy bag), numită Punga cu bunătăţi, tocmai pentru că a fost creată ca o soluţie de gestionare a resturilor alimentare.
Motivul pentru această iniţiativă este acela că peste jumătate din cantitatea de mâncare produsă la nivel mondial în zilele noastre se pierde, se risipeşte sau se aruncă, ca rezultat al gestionării deficitare a reziduurilor alimentare în restaurante.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod