49% dintre copii petrec zilnic cel mult o ora cu parintii lor

de Georgiana Dorobanțu, 28 Aprilie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
49% dintre copii petrec zilnic cel mult o ora cu parintii lor

Unul din doi copii beneficiaza de prezenta parintilor cel mult o ora pe zi, conform studiului care sta la baza campaniei "Copil, caut timp. De petrecut cu parintii mei" lansata astazi de Fundatia "Romtelecom pentru romani".

Rezultatele studiului au mai aratat ca doar 1 din 4 copii petrece mai mult de 5 ore cu parintii, intr-o zi de weekend. Parintii a 38% dintre cei mici nu se joaca decat rar sau niciodata cu acestia, chiar daca aceasta activitate este cea mai des mentionata intre preocuparile copiilor in relatia cu adultii.


Cele mai importante subiecte  pe care copiii doresc sa le discute cu parintii lor sunt scoala (27%), planurile de viitor (10%) si problemele, sentimentele si dorintele (9%). Cei mici vorbesc rar sau niciodata cu parintii despre planurile lor (31%), despre sentimentele pe care le au (26%) sau despre problemele pe care le au (16%).

O analiza comparativa pe regiuni arata faptul ca in Muntenia copiii au cel mai ridicat interes sa discute cu parintii despre scoala, in comparatie cu cei din Moldova sau Transilvania.
In plus, studiul a relevat ca mai ales copiii din mediul rural manifesta un interes mai mare decat cei din mediul urban pentru a discuta despre probleme legate de scoala.


Studiul care sta la baza campaniei a fost efectuat de Gallup Romania pe un esantion reprezentativ la nivel national de elevi din clasele I-VIII din mediul urban si rural.

Campania se va desfasura in perioada 28 aprilie-15 iunie 2010. Pe parcursul campaniei, psihoterapeutul Anda Pacurar va oferi sfaturi pe site-ul campaniei, www.timpimpreuna.ro.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adspedia pe 30 Apr 2010, 14:18
    timp petrecut cu copiii

    Ca tata a doi copii si destulde mult plecat de acasa, marturisesc ca mi-a frant inima realitatea aceasta. Am devenit imediat suporter al proiectului si indemn si pe alti cunoscuti si colegi, ba chiar cititorii blogului meu, sa NU lase pe cel mai neprioritar loc timpul petrecut cu copiii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod