23 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu

Au trecut mai bine de două decenii de la asasinarea celebrei cântăreţei. Joi s-au împlinit 23 de ani de când artista a fost ucisă în garsoniera ei din Dristor.

Născută la Buzău pe 4 mai 1955, Mihaela Ruceanu a fost una dintre cele mai celebre cântăreţe de muzică uşoară de dinainte de '89. A câştigat premiul 1 la Festivalul de la Mamaia în anul 1977. Printre melodiile celebre ale Mihaelei se numără "De-ar fi să vii", "Să crezi în dragostea mea", "Iartă" sau "Fericirea are chipul tău".

Moartea cântăreței, una dintre cele mai apreciate voci din muzica românească, a îndoliat România, aflată atunci în ultimele zile sub regim comunist.

Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu a fost asasinată într-un mod barbar în garsoniera ei din cartierul bucureștean Dristor.

Artista îl chemase pe Daniel Cosmin Ștefănescu să vadă împreună un film la video. Se știau de aproape un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoștință. Mihaela era supărată și nu a rămas să vadă pelicula pânâ la capăt. I-a spus bărbatului că merge să facă o baie și apoi la culcare. A rămas ca el să plece când se termina filmul.

Potrivit anchetatorilor, după ce artista a adormit, Ștefănescu a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a început să ducă obiecte din casă în mașina pe care o parcase în fața garsonierei.

Văzând că victima mai mișca, a stropit-o cu benzină și a incendiat locuința.

Mihaela Runceanu a fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989 la cimitirul "Dumbrava" din Buzău.

Pe 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ștefănescu a fost prins și arestat. După un proces care a durat trei luni, acuzatul a fost condamnat pentru omor și a primit 21 de ani de închisoare.

În 2006, după 17 ani de detenție, Ștefănescu a redevenit liber pentru bună purtare.

Avea 21 de ani când a intrat după gratii. El nu a recunoscut niciodată că ar fi comis crima, susţinând că este nevinovat.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Noiembrie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Toma pe 7 Nov 2012, 09:14
    EXTREM DE MARE PACAT CE S-A INTAMPLAT CU MIHAELA RONCEANU! DE AR FI STIUT DE DINAINTE CE I SE VA INTAMPLA!

    NU A RECUNOSCUT SI NU RECUNOASTE CA EL ESTE FAPTUITORUL CRIMINAL CA NU CREDE DESPRE EL SA FI FOST IN STARE DE ASA ODIOASA FAPTA. PANA LA SFARSITUL VIETII TOT CA RECUNOASTE CA IL VA FORTA CONSTIINTA

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod