13 piese au intrat în cursa pentru Eurovision 2011

de Ileana Voicu Ghinea, 10 Noiembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
13 piese au intrat în cursa pentru Eurovision 2011
Organizatorii Eurovision România au anunţat astăzi numele pieselor, 13 la număr (la care se adaugă una de rezervă) – care s-au calificat pentru Selecţia Naţională.

Un juriu format din 11 membri - compozitori, interpreţi, profesionişti de radio şi Tv – au selectat marţi, 9 noiembrie, la sediul TVR, 13 piese din cele 84 de melodii eligibile pentru concurs. Totalul pieselor înscrise iniţial a fost de 90, însă şase dintre acestea nu au intrat la jurizare, din cauza documentaţiei incomplete.

"Mă bucur că printre cele peste 80 de melodii audiate la Preselecţie am ascultat multe pe care le-am simţit demne de a urca pe scena Eurovision.
De asemenea, mă bucur că am regăsit nume cunoscute, atât în rândul compozitorilor, cât şi al interpreţilor", a declarat Marina Almăşan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011. "Sunt sigură că vom avea un program de Revelion la înălţime, care va îmbina competiţia cu surprizele pe care le pregătim telespectatorilor"
, a adăugat Marina.

Este pentru prima oară în istoria Eurovision când Selecţia Naţională – transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional – se desfăşoară în noaptea de Revelion.
Programul TVR va împleti, astfel, emoţiile acestei competiţii cu momente de divertisment, colinde şi umor specifice Anului Nou. Prezentatorii show-ului vor fi Paula Seling şi Ovi – cei care au adus României locul al III-lea la Eurovision anul acesta (Oslo) – şi Gianina Corondan, care va lua pulsul emoţiilor din "camera verde" a competiţiei.

Invitatul special al serii de Revelion este artistul Johnny Logan, supranumit "Domnul Eurovision", pentru că a câştigat trei ediţii ale acestui concurs, între 1980 şi 1992.
Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele "What's Another Year" (1980), "Hold Me Now" (1987), şi, în calitate de compozitor, cu  "Why Me" (1992), interpretată de Linda Martin.  

Tot în noaptea de Revelion, compozitorul melodiei care va reprezenta România la Dusseldorf va fi recompensat cu un autoturism BMW Seria 3, premiu oferit în urma unui parteneriat încheiat între Televiziunea Română şi Automobile Bavaria Group, cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est.
Iar interpretul melodiei câştigătoare va primi un trofeu creat de artistul plastic Alexandru Ghilduş.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod