Statui cu tatuaje de interlopi: Venus din Milo are simbolurile mafiei ruse

Un artist italian a creat sculpturi din marmură cu un neașteptat aspect modern.
Fabio Viale a realizat reproduceri ale unor statui antice: un tors grecesc, brațul celebrului David, sculptat de Michelangelo, și o copie a faimoasei Venus din Milo, pe care le-a pictat cu tatuaje realistice. "E fantastic modul în care lucrează în marmură, un material tradițional și aproape sfânt. El interpretrează marmura într-o manieră contemporană", a declarat Pietro Gagliardi, agentul lui Fabio Viale.

Fabio a început să lucreze în marmură la vârsta de 16 ani și nu s-a mai oprit de atunci.
"Încă mă fascinează. Materialul îmi permite să creez formele la care visez. Pot să fac orice", a explicat artistul.

În mâinile lui, marmura albă, asociată în mod tradițional cu puritatea și aristocrația, este ornamentată cu simboluri inspirate din arta corporal a mafioților ruși și japonezi, relatează deMilked. Pe statuile cu Fabio putem vedea toate simbolurile folosite de interlopi pentru a-și afirma identitatea: Fecioara Maria, cranii, pistoale și alte desene din codul complex al pușcăriașilor.


În viziunea lui Fabio, trupurile statuilor clasice, un etalon al perfecțiunii frumuseții antice, capătă aspect unor infractori, făcându-ne să reconsiderăm modul în care arta clasică se poate adapta la realitatea contemporană, notează site-ul citat.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod