Să vină pompierii! Cum se strâmbă oamenii după ce muşcă dintr-un ardei iute

Un eseu fotografic explorează cultul mexicanilor pentru ardeii iuţi şi surprinde reacţiile oamenilor după ce muşcă dintr-un Habanero.
Să vorbeşti despre chile (chili peppers - ardei iuţi, n.r.) în Mexic înseamnă să vorbeşti despre identitate. Nu doar că ei îi cultivă din timpurile străvechi ale civilizaţiilor precolumbiene, dar în această ţară există cel puţin 64 de soiuri. Ardeii şi tortilla sunt ingrediente de bază ale bucătăriei mexicane, aşa cum pâinea şi vinul sunt pentru tradiţia franceză.

A mânca ardei iute e un mod de a câştiga respect, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, iar copiii sunt presaţi, la un moment dat, să mănânce ardei pentru a demonstra că s-au maturizat.
Pentru mexicani, asta este o manieră de a arăta că au curaj, iar pentru mulţi "enchilada" (reacţia imediată după ce muşcă dintr-un ardei) echivalează cu un premiu pentru plăcerea îndurată.

Pornind de la această premisă, Jozef Ibarr a realizat un eseu foto, intitulat "Los Enchilados", termen care în Mexic înseamnă să te parfumezi cu mirosul unui ardei iute delicios şi foarte intens. Fotograful le-a cerut voluntarilor să muşte cât de mult pot dintr-un ardei Habanero, desemnat în 1999 de Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume.

Chipurile din aceste imagini, schimonosite de un amestec devastator de durere şi plăcere, spun tot despre ce poate face un ardei Habanero.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod