Ruj, paiete şi mult fard: Concursul de Miss pe care îl câştigă bărbaţii

Miss Tiffany Universe este cea mai mare competiţie de frumuseţe din lume rezervată transsexualilor. Ei trec prin probele clasice pentru a câştiga marele premiu.

Da, chiar există aşa ceva: un concurs de Miss pentru femei care au fost... bărbaţi. Machiate strident, coafate şi îmbrăcate în rochii, femeile care se perindă pe scenă ar putea intra în orice finală de Miss World, rivalizând lejer cu un Eddie Redmayne magistral în rolul din "The Danish Girl".

În fiecare an, 30 de bărbaţi transformaţi în cele mai frumoase femei luptă cu pasiune în Thailanda pentru titlul de Miss Tiffany Universe, care conferă faimă, dar şi premii importante - 120.000 de baht (echivalentul a 3.027 de euro), mai mult decât salariul mediu pe un an în această ţară şi o maşină.

Dar, mai ales, recunoaşterea şi acceptarea publică pentru cei care nu pot fi aşa cum s-au născut, ci aşa cum se simt.

Cel mai mare concurs din lume rezervat persoanelor transgender a debutat cu 18 ani în urmă, având ca obiectiv înlăturarea prejudecăţilor şi a stigmatizării la care este supusă comunitatea transgender din Thailanda. "Societatea se uită la noi ca să râdă. Dar noi nu suntem nişte clovni. Suntem nişte oameni care vor să-i facă fericiţi pe ceilalţi", a explicat Sopida Siriwatananukul, învingătorul de anul trecut, într-un interviu publicat de ziarul Bangkok Post.

Sopida este cel mai bun exemplu: spre deosebire de concurentele care participă pentru prima oară la acest concurs, ea este studentă în ultimul an la medicină.
Pentru Alisa Phanthusak, preşedinta Miss Tiffany’s Universe, Sopida reprezintă un obiectiv îndeplinit - un transgender integrat ca atare în societate.

"La început, cei mai mulţi dintre concurente lucrau în industria sexului", a povestit Alisa pentru Daily Mail. "Unii aveau probleme mari. Dar acum, după 18 ani, avem preponderent studente. Muncesc din greu nu doar ca să fie cele mai frumoase, dar şi ca să-şi ia o diplomă", a adăugat ea.

Pentru ediţia din acest an, care va începe în luna martie şi se va încheia cu finala din 8 mai, de la complexul turistic Parraya Beach, situat la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de Bangkok, se pregătesc asiduu 100 de concurente.
Cele 30 de norocoase care vor ajunge în faza finală vor fi protagonistele unui show extravagant, trecând prin toate probele clasice de la Miss, inclusiv cea a costumului de baie.

Spre deosebire de concursurile de Miss clasice, juriul le permite însă concurentelor să pună mai mult accent pe machiaj. "Ştim că thailandezilor le plac femeile frumoase. Concurentele trebuie să arate natural, să arate ca o lady", a explicat Alisa.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bebe pe 25 Ian 2016, 14:51
    Miss Tiffany Universe

    Pace! Parere umila, va rog sa ma iertati.... aceste concurente ( transgenders) arata mai bine, mai feminine decat acelea de la Miss World. Regards.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod