video

Pot să te ajut? Experimentul video care a devenit viral pe Facebook

Un tânăr din Anglia a luat decizia de a ajuta pe oricine, în orice problemă i se cere ajutorul. Experimentul lui a devenit viral pe Facebook, unde a obţinut şase milioane de vizualizări.

Joe, un tânăr din Londra, să încerce un experiment: cum ar fi să meargă pe stradă şi să-i întrebe pe necunoscuţi: "Pot să te ajut cu orice?". Şi chiar şi-a propus să-i ajute.

Profesor suplinitor de matematică, Joe îşi dorea să facă ceva drăguţ pentru oameni pe care nu i-a mai întâlnit niciodată, aşa că a început să cutreiere străzile cu o misiune clară. El apare într-un clip emoţionant în care umblă prin Londra şi îi întreabă pe oameni dacă au nevoie de ajutor, relatează ziarul britanic Daily Mail.



"E adevărat că e o întrebare ciudată", recunoaşte el. "În cel mai rău caz, nimeni nu are încredere în mine. Şi plec mai departe gândindu-mă că nu-s un tip drăguţ. Oamenii sunt un pic suspicioşi, nu vor să se afle în pericol în faţa cuiva care poate avea scopuri ascunse", adaugă tânărul.

Pentru a-şi testa decizia, el a abordat un angajat al unei librării: "Încerc să fiu amabil şi să ajut oricât de mulţi oameni pot astăzi. Ce părere ai despre treaba asta?". "Sună bine", i-a răspuns tânărul întrebat.

Înregistrarea video arată cum la început oamenii sunt neîncrezători şi îl ignoră pe Joe când se oferă să-i ajute cu orice.
Dar curând el ajunge să convingă tot mai multe persoane şi să le sară în ajutor, de pildă plătind cuiva un bilet de autobuz, ţinându-i umbrela unei femei şi copilului ei sau cumpărând o cafea pentru cineva.

"Nu pot spune ce este cu adevărat important. Pentru că un lucru mic este important şi poate avea efectul aripilor de fluture", a explicat tânărul. El a postat filmuleţul pe Kindness.org, o organizaţie caritabilă care încurajează oamenii să facă gesturi bune şi să le împărtăşească online.

Imaginile postate de Joe pe Facebook au creat un adevărat fenomen, devenind repede virale şi acumulând peste şase milioane de vizualizări.
"A fost ceva extraordinar ce a făcut el. Nu vezi prea des oameni care să se apropie de străini şi să se ofere să-i ajute, pur şi simplu", a declarat pentru The Huffington Post Henry Hitchcox, fondatorul agenţiei Action Productions, care a filmat videoclipul. "Joe a primit multe refuzuri, dar când oamenii au acceptat ajutorul lui a fost emoţionant pentru toţi cei implicaţi", a mai spus el.

Urmăriţi imaginile şi vă veţi convinge!

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Octombrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod