Deodorante versus antiperspirante. Știi să alegi corect?

Când se încearcă tratarea transpirației excesive, tratamentele externe sunt prima opțiune. Între ele se regăsesc deodorantele și antiperspirantele, între care se face o mare confuzie. Vă

Când se încearcă tratarea transpirației excesive, tratamentele externe sunt prima opțiune. Între ele se regăsesc deodorantele și antiperspirantele, între care se face o mare confuzie. Vă vom explica diferențele și asemănarile dintre ele.

Eficacitate

Un produs se numește " deodorant " dacă reușeste să obțină o reducere a transpirației cu 20% și  "antiperspirant " dacă depășește acest procentaj. Un " antiperspirant ultra eficient " este cel care elimină producția de transpirație cu peste 30%, iar unele dintre acestea reușesc până la 65%. Dacă ceea ce ne dorim este să transpirăm mai puțin într-o anumită zona, produsul recomandat este antiperspirantul.

Există diferențe și în ceea ce privește durata efectului: deodorantele se mențin până la aproximativ 12 ore, în timp ce antiperspirantele ajung să aibă eficacitate între 3-5 zile.

Acest lucru nu implică faptul că în acest timp nu putem face duș sau baie - igiena zilnică nu afectează procesul de reducere a transpirației.

Efect antibacterian

Deodorantele au un efect lejer antibacterian și contribuie la reducerea mirosului corporal neplăcut cauzat de bacteriile de la suprafața pielii. La antiperspirante efectul este cu mult mai puternic.

Parfum

Deodorantele includ parfum și se găsesc într-o gamă variată de arome. În cazul mirosului neplacut al corpului, acest parfum se amesteca cu propriul miros producând un " cocktail " nu foarte atrăgător.

Majoritatea antiperspirantelor nu includ parfum, deși unele dintre ele sunt compatibile cu folosirea deodorantelor parfumate.

Mod de folosire

Deodorantele se pot folosi pe întreaga suprafață corporala.

În mod normal, acestea se aplică de dimineața după duș. În schimb, antiperspirantele trebuiesc aplicate seara, pentru a avea timp să acționeze asupra glandelor sudoripare în timpul somnului, când acestea sunt cel mai puțin active. Antiperspirantele NU se folosesc pe mai mult din 10% din suprafața corpului la o singură aplicare. Înainte de folosirea unui antiperspirant trebuie să citim cu mare atenție instrucțiunile de utilizare.

Concluzie
Deodorantele sunt potrivite pentru persoanele care transpiră foarte puțin și care îți doresc un pic ajutor cu păstrarea prospețimii corporale.
Pentru a ne asigura de reducerea la minim a transpirației ocazionale ( stres la locul de muncă, înainte de un eveniment important, călătorii, nunți, întalniri business, vacanțe....) sau a hiperhidrozei, se recomandă procurarea unui antiperspirant de la farmacie.

Veți descoperi o variantă mini a antiperspirantului Perspirex în Pink Box-ul lunii Februarie.  Puteți achiziționa varianta full size aici, la prețul de 58.9 lei

pinkbox
pinkbox
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod