Veverița tricoloră, o minune a naturii: 9 imagini superbe care nu au nevoie de Photoshop

Cu blănița colorată în trei nuanțe, veverița uriașă indiană le poate face invidioase pe suratele ei europene.
Nu, nu sunt imagini editate în Photoshop! Veverițele uriașe Malabar trăiesc bine ascunse în pădurile din India și se remarcă prin coloritul superb și neobișnuit al blăniței lor.

Cu nuanțe de la bej la roșcat și maron, acestea sunt de două ori mai mari decât veverițele din Europa, măsurând 66 de centimetri din coadă până în cap și au o abilitate extraordinară - pot face salturi incredibile de șase metri de pe un copac pe altul. Veverițele exotice preferă astfel să trăiască mai mult în vârful copacilor decât pe pământ, evitând prădătorii atunci când caută nuci, semințe și flori cu care să se hrănească.

Coloritul lor deosebit are o explicație științifică: "În întunericul desișului din pădure, culorile combinate și tonurile închise sunt o adaptare reușită pentru a evita detectarea.
Dar când le vezi în lumina soarelui, își arată culorile adevărate și blănița frumoasă"
, a explicat John Koprowski, profesor la School of Natural Environment din cadrul Universității Arizona, pentru publicația Dodo.

Fotograful Kaushik Vijayan, în vârstă de 39 de ani, a surprins aceste animale în habitatul lor natural, într-o serie de imagini spectaculoase. "Reacția oamenilor când am postat fotografiile pe rețelele de socializare mi-a alimentat entuziasmul de a merge acolo pentru ele.
Când am pus câteva poze, mulți prieteni și admiratori m-au rugat să le spun mai multe despre veverița uriașă Malabar, toți au fost uimiți când le-au văzut"
, a povestit Vijayan. "Până atunci n-am mai auzit despre o veveriță ca asta și nici n-am văzut vreuna. Întâlnirea a fost o încântare pentru ochii mei. Veverițele mă fascinează și eram nerăbdător să le surprind frumusețea cu camera mea foto", a mai povestit autorul imaginilor.

Vijayan, care lucrează în domeniul finanțelor în Arabia Saudită, este fotograf de natură amator și are peste 20.000 de admiratori pe Instagram, relatează Daily Mail.
Fotografiile sale cu veverițele tricolore au provocat numeroase comentarii și mii de like-uri.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod