Proiect avangardist de locuință: Casa cu piscină pe acoperiș, ideea unui arhitect cu imaginație

O casă de vacanță cu piscină pe acoperiș e soluția perfectă pentru a îmbina utilul cu plăcutul: economisești spațiu și ai piscină cu o priveliște de vis.
Mulți dintre noi visează la o casă de vacanță pe malul mării, în care să-și petreacă toată vara, bucurându-se de soare și de valuri, departe de tumultul orașului și de griji. Arhitectura modernă oferă soluții diverse și ingenioase - Anti Reality, o pagină de Instagram care îmbină arta cu arhitectura, propune un proiect neconvențional, o casă cu piscina pe acoperiș.

"Summer House" este o casă cu acoperiș în formă concavă, ca un bazin, perfect pentru piscină. Construită pe o stâncă de pe malul mării, locuința ar asigura o priveliște superbă a răsăritului sau apusului soarelui, iar accesul în piscină se poate face pe scara exterioară.


"Scopul meu a fost să creez o versiune inversată a acoperișului care să poată fi adaptată în forma unei piscine"
, a declarat autorul proiectului pentru Bored Panda. "Structura acoperișului este susținută de trei nuclee, două dintre ele fiind bucătăria și baia, iar aici am introdus niște țevi de drenare a apei. Conceptul este foarte idealist, dar se bazează și pe logică", a mai spus acesta.

Cu o suprafață utilă de 85 de metri pătrați, casa imaginată pentru a fi construită pe un țărm stâncos are contact direct cu apa.
Locuința constă în două părți principale: un spațiu de locuit și piscina situată pe acoperiș. Zona de locuit, cu o formă triunghiulară, are un living central și un inel exterior pe care te poți deplasa și care oferă o vedere panoramică a mării.

"Structura casei se bazează pe aceste trei nuclee care o compune: baia, bucătăria și un dormitor. Acestea se află într-un spațiu deschis multifuncțional care servește și ca living și ca sufragerie", a explicat autorul. "Aceste mici încăperi ovale (localizate în interiorul nucleelor din structură) constituie singurele elemente permanente ale interiorului.
Livingul este mărginit de un perete mobil care permite aranjarea liberă a spațiului. Asta oferă posibilitatea adaptării la nevoile proprietarului"
, a adăugat acesta.

Una dintre intențiile design-ului a fost realizarea unei case complet deschisă către împrejurimi, oferind posibilitatea de a observa și de a intra în contact cu natura. "Summer House a fost concepută ca o locuință de vacanță și de weekend, care să-ți scoată orașul din minte", a explicat arhitectul.

Creat ca o platformă a ideilor fără limite din arhitectură, Anti Reality oferă mai multe proiecte avangardiste, câteva fiind prezentate, de asemenea, de Bored Panda.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod