Profesoara care a trăit 8 ani în pădure. Vâna ca să aibă ce mânca și își spăla părul cu urină, dar nu i-a fost dor de civilizație

Miriam și Peter s-au obișnuit să trăiască în sălbăticie, departe de agitația lumii moderne


Miriam și Peter au plecat în South Marlborough la sfârșitul anului 2010 și au petrecut iarna acolo, înainte de a se muta în districtul Nelson Lakes și apoi în West Coast, unde au petrecut vara și toamna. "Eram total dependenți de vreme și nu știam niciodată ce oră este. Ne trezeam când răsărea soarele și ne culcam când apunea. Iarna trebuia să dormim 13 sau 14 ore, dar la început nu era un somn bun.

Ne trezeam cu dureri de stomac pentru că ne era frig și încercam să ne încălzim. Știam că trebuia să vânăm pentru a ne încălzi", a povestit ea.

Prima pradă capturată de Miriam la vânătoare a fost un opossum. Deși devenise vegetariană cu mulți ani înainte de această aventură, și-a dat seama că are nevoie de vânat ca să poată rezista în sezonul rece. Apoi a ucis prima capră cu arcul și săgețile. "M-am gândit că e groaznic și am plâns, dar mai târziu m-am simțit foarte mândră de mine", a mărturisit ea.

Curând, cuplul romantic și-a format o rutină.
Între vânătoare, gătit, explorat și somn, ei s-au obișnuit să-și ducă zilele fără elementele unei vieți moderne și intrau foarte rar în orașele învecinate doar când aveau nevoie să-și suplimenteze proviziile. "În pădure n-aveam nevoie de bani. Când intram în orașe, ne duceam doar să cumpărăm mai mult ovăz, miere, orez și scoteam bani din bancă. Dar am și cântat la chitară în centrele comerciale ca să fac rost de bani", a povestit Miriam.

Miriam și Peter au petrecut șase ani în pădurile din Noua Zeelandă, apoi timp de trei ani au hoinărit prin Europa, stabilindu-se câteva luni în locurile care le plăceau.
Apoi au simțit că le era dor de Noua Zeelandă și s-au întors în pădurile de acolo.

După opt ani în care a stat departe de civilizație, fosta profesoară de sport este fericită că a câștigat o experiență care i-a schimbat în bine viața, pe care a relatat-o în cartea sa de memorii, intitulată "Woman in the Wilderness / Femeie în sălbăticie". "Sălbăticia m-a schimbat mult", a spus Miriam. "E uimitor când te retragi din lumea modernă cât de bine poți să te simți.
Somnul devine foarte ușor în liniștea deplină. Nu mai pot să dorm în oraș acum"
, a adăugat ea.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod