Povestea bărbatului care le dă sfaturi pe YouTube copiilor fără tată

El știe cum e să crești fără tată: părăsit când avea opt ani, Rob Kenney a creat un canal de YouTube în care îi învață pe copiii fără tată cum să se descurce în anumite situații.

Pe YouTube găsești orice, de la muzică și filme până la prezentări care te învață diverse lucruri. Printre canalele de tip tutorial de pe această platformă și-a făcut locul unul ultrapopular. Intitulat, sugestiv, "Dad, how do I?" ("Tată, cum fac?"), canalul creat de Rob Kenney se adresează băieților fără tată, învățându-i diverse lucruri simple sau complicate, de exemplu cum să facă nodul cravatei, cum să schimbe roata mașinii, cum să se bărbierească, cum să calce o cămașă sau cum să desfunde chiuveta.

Sfaturile practice pe care Rob oferă le sunt de mare ajutor copiilor care cresc fără tată. Cunoștințele simple pe care ar trebui să le cunoască atunci când vor fi adulți și pe care orice tată i le transmite fiului său pot fi deslușite, într-un limbaj simplu și cu ajutorul imaginilor în aceste tutoriale.

Dincolo de utilitatea micilor lecții de la "școala vieții", povestea din spatele acestui canal a contribuit și ea la popularitatea sa.

Promisiunea unui copil abandonat


Rob a fost un copil fără tată. Acesta și-a părăsit familia cu opt copii când Rob se apropia de vârsta adolescenței, iar mama sa, copleșită de probleme, a căzut în patima alcoolului. La 14 ani, a fost luat de fratele său, care atunci avea 23 de ani, să locuiască cu el și soția lui într-o căsuță mobilă. E inutil să mai spunem că Rob n-a avut o viață ușoară.

După ce a trecut prin așa ceva, Rob și-a promis că nu va face greșelile părinților lui: "Scopul vieții mele a fost să cresc niște adulți buni. Niciodată nu mi-am dorit să fiu bogat. Niciodată nu mi-am dorit să am succes. Scopul vieții mele a fost să cresc niște adulți buni - nu copii buni, ci adulți buni - pentru că eu am avut o copilărie fracturată", a explicat el într-un interviu publicat de Shattered Magazine.

Căsătorit de 29 de ani și tată a doi copii, Kristine și Kyle, Rob poate spune fără tăgadă că și-a ținut promisiunea.

Dar el a simțit că trebuie și e în stare să facă mai mult, să ajute mai mulți copii. Așa că a început să încarce pe YouTube filmulețe în care le arată băieților cum să se descurce în anumite situații, explicându-le ca un tată ce trebuie să facă. Lucruri simple, cum ar fi să se bărbierească sau să repare ceva, sunt prezentate pe înțelesul tuturor, cu scopul de a le oferi informațiile pe care băieții ar trebui să le afle de la tații lor.

Motto-ul acestui canal care și-a câștigat foarte repede popularitatea este: "Sfaturi practice de tată pentru sarcini de zi cu zi". Rob împărtășește aici cunoștințele pe care el le-a acumulat de-a lungul timpului și le transmite în lecții scurte care nu se predau la școală.

"Explozia" de pe internet


Cu timpul, popularitatea canalului a început să crească, iar "explozia" de audiență s-a produs când Chris Hart a postat pe Facebook o prezentare a poveștii lui Rob, explicând cum s-a abonat el imediat la canalul acestuia.

Postarea a avut peste 263.000 de reacții și 515.000 de distribuiri într-o singură zi!

Povestea canalului a ajuns și pe Twitter, unde utilizatorii FaisalTreShah și earthygissel au strâns peste 1,1 milioane de like-uri și peste 325.000 de distribuiri, iar numărul reacțiilor continuă să crească. Impactul canalului s-a extins și pe Imgur și Reddit, unde a ajuns la peste 180.000, respectiv 86.000 de vizualizări. Internetul a aflat rapid povestea, iar canalul lui Rob a devenit viral, ajungând la 813.000 de abonări în câteva zile. 471.000 de subscrieri au venit într-o singură zi, scrie Bored Panda.

Rob a postat recent o înregistrare în care se declară uimit de valul de reacții pe care l-a stârnit și le mulțumește tuturor pentru sprijin. Mulți dintre cei care i-au scris au mărturisit că nu au avut o relație bună cu tații lor sau că nici nu i-au cunoscut, iar tutorialele sale i-au ajutat să umple un gol în sufletul și mintea lor.

Citește și: #VeștiBune: A construit o bicicletă ca să-și plimbe soția bolnavă de Alzheimer.
Nu e asta dragoste adevărată?

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod